Terenska nastava za učenike 8.razreda: Spomen-groblje Kampor- Rab- otočić sv. Grgur

Dana 22. rujna 2017. godine održana je terenska nastava iz povijesti za učenike VIII. razreda krčkih osnovnih škola. Ovaj tematski izlet čija su odredišta bila mjesta sjećanja otoka Raba, Spomen-groblje Kampor i otočić sv. Grgur, organizirala je i sponzorirala Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka. Na glavnom krčkom mulu učenike i njihove profesore dočekao je, zajedno sa članovima Udruge, predsjednik UABiA-e otoka Krka gospodin Darko Fanuko te smo se zajedno brodom zaputili prema otoku Rabu. Na terenskoj nastavi sudjelovalo je ukupno 29 učenika i 4 učitelja povijesti triju osnovnih škola otoka Krka: OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, OŠ Malinska-Dubašnica i OŠ Omišalj.

Slika1.Grad Rab – pred spomenikom poginulim Rabljanima u NOB-u.

Nastavi čitati

Dalmacija u mom oku

Prvoga dana krenuli smo s Otoka u Šibenik. Po ukrcaju u bus vladala je tišina te poneki šapat. Svi su bili umorni zbog ranog buđenja. Kada smo stigli u Šibenik, nastala je buka te smo se malo bolje upoznali. Šibenik je zaista predivan. Tako malen, a tako poseban. Krenuli smo u razgled grada, katedrale svetog Jakova te krstionice. S obzirom na to da se još nismo dovoljno upoznali s učenicima iz ostalih škola, slobodno vrijeme provela sam sa svojim razrednim kolegama. Jeli smo sladoled i pili smoothie. Uputili smo se prema Sokolarskom centru gdje nas je jedan gospodin upoznao sa sovama i sokolima. Nakon što smo se smjestili u hotel i pojeli večeru, družili smo se kao razred u Laurinoj i Mateinoj sobi.

Nastavi čitati

POZIV RODITELJIMA

U srijedu, 13. rujna, u školskoj sportskoj dvorani, održat će se SKUPNI RODITELJSKI SASTANAK.
Sastanak počinje u 17 sati, a nakon skupnog dijela razrednici će okupiti roditelje u svojim matičnim učionicama, od 1. do 8. razreda.

Stručno tijelo PŠ Baška

Dragi roditelji, sumještani i ostali prijatelji Škole!

Sretni i ushićeni zbog blizine ovog dugo očekivanog trenutka, pozivamo vas na otvorenje naše nove školske zgrade i sportske dvorane, koje će se održati u ponedjeljak, 4. rujna, s početkom u 11 sati.
Učenici i djelatnici OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, PŠ Baška
Napomena: Za sve vas, koji ste uz nas sa znatiželjom pratili izgradnju nove škole, te nam na razne načine pružali podršku, otvorit ćemo školska vrata i s ponosom pokazati svoju ljepoticu od utorka, 5. do petka, 8. rujna, u terminu od 13-14 sati.

OBAVIJEST SVIM NAŠIM UČENICIMA KOJI ĆE USKORO KRENUTI U 2.-8. RAZRED

Draga djeco, kao što smo vam najavili prilikom podjele svjedodžbi,

U PONEDJELJAK, 21. KOLOVOZA, započeli bismo sa probama programa svečanog otvorenja naše i vaše nove škole.
Molimo da SVI dođete u 9 sati na novo igralište, kako bismo zajedno ušli u neku prikladnu prostoriju. Jedino što morate donijeti je želja za pjesmom i druženjem!

Učiteljice Kristina i Vladimira, učitelj Davor

eTwinning edukacija u Područnoj školi Baška

DANIELA MOROŽIN

Active teaching and learning through eTwinning – Kontaktni seminar u Srbiji

U periodu od 26. travnja 2017 do 28. travnja 2017 učiteljica Matematike Daniela Morožin sudjelovala je na Kontaktnom seminaru eTwinninga u Beogradu pod nazivom “Aktivno učenje i podučavanje putem eTwinninga”. Ciljana skupina su bili nastavnici i učitelji svih predmeta koji rade s učenicima u dobi od 11 do 19 godina i žele poboljšati vještine vođenja projekta putem eTwinninga te su ujedno i novi korisnici programa Erasmus+. Seminaru je prisustvovalo 83 sudionika iz 17 europskih zemalja.

Ciljevi seminara su bili: pružiti mogućnost učiteljima iz različitih zemalja da uče i raspravljaju o aktivnom učenju i podučavanju putem eTwinninga, pokretanje novih projekta kroz rad u skupinama te pronalazak partnera za KA1 i KA2 projekte. Kroz razne prezentacije prikazane su metode i strategije aktivnog podučavanja i učenja s naglaskom na motivaciju učenika a uz pomoć primjera dobre prakse prikazano je kako ih integrirati u školski kurikulum i svakodnevnu nastavu.
Prvog dana seminara održana su predavanja na temu aktivnog učenja i podučavanja uz pomoc IKT tehnologije te važnost korištenja novih tehnologija u nastavi. Drugi i treći dan seminara bili su rezervirani za rad na projektima u grupama od četiri člana. Uz pomoć organizatora odradili smo sve pripremne radnje za pokretanje projekta “Lunch in school” koji je zadnjeg dana seminara i odobren. U projektu uz nas sudjeluju i učenici iz Portugala, Rumunjske i Mađarske.

Nastavi čitati