Povratak nastavi uživo!

Dragi učenici i roditelji!

Župan Zlatko Komadina donio je Odluku o organizaciji nastave na području PGŽ temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je PGŽ osnivač te ravnatelja srednjih škola uz  mišljenje Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.
Prema Odluci, od 1. veljače 2021. do 12. veljače 2021. godine u osnovnim  školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati  prema modelu A (nastava u školi).
Pripremite svoje torbe i pribor i vidimo se KONAČNO u ponedjeljak!

vaši učitelji

ODLUKA

Javni poziv – prijave za upis u prvi razred OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk

Poštovani roditelji budućih prvašiča,

objavljujemo Javni poziv za prijavu za upis u prvi razred naše škole te upute o načinu prijave koji je, obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine nešto drugačiji nego inače.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DJECE ŠKOLSKIH OBVEZNIKA
ZA ŠKOLSKU GODINU 2021/22.

Pozivamo roditelje djece koji su školski obveznici za školsku godinu 2021/22. rođene od
1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine
na obvezu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u 1. razred osnovne škole.

Prema planu upisa djece u prvi razred osnovne škole koje je donio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje u Primorsko-goranskoj županiji prijave za upis u prvi razred OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk bit će omogućene elektronskim putem

od 25. do 29. siječnja 2021. godine

Prijave je moguće izvršiti preko web stranice škole, osnovnaskolakrk.hr klikom na OBRAZAC.

Za one roditelje koji nisu u mogućnosti na elektronski način prijaviti dijete omogućit će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine od 11,00 sati do 12,00 sati prijava putem telefonskog broja 051/661-946. Prije poziva potrebno je pripremiti OIB djeteta te podatak o e-mail adresi zbog daljnjeg kontakta.

Prilikom prijava, te razvrstavanja prijavljenih školskih obveznika potrebno je voditi računa o upisnom području pojedine područne škole i matične škole te prijavljenom prebivalištu školskog obveznika.

Upisna područja OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk su slijedeća:

  • MŠ Krk – Krk, Kornić, Muraj, Lakmartin
  • PŠ Vrh – Vrh, Salatići, Kosići, Skrpčići, Pinezići, Bajčići, Brusići, Linardići, Žgaljići, Milohnići, Brzac, Poljica, Nenadići
  • PŠ Punat – Punat, Stara Baška, Kornić, Muraj
  • PŠ Baška – Draga Baška, Jurandvor, Batomalj, Baška
  • PŠ Vrbnik – Vrbnik, Risika, Garica, Kampelje

Nakon izvršenih prijava roditelji će biti obaviješteni putem elektronske pošte, koje su naveli u prijavi, o mjestu i terminima za liječnički pregled djeteta te testiranju kod školskog psihologa.

Upute i obrasci za cjelokupni predupisni i upisni postupak u osnovnu školu bit će u narednom razdoblju objavljeni na web stranici škole.

OBAVIJEST

Prema odluci Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a na prijedlog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije ,  donesena je odluka da se u ponedjeljak 18. siječnja u školu vraćaju učenici od 1. do 4. razreda. Za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se provoditi  prema Modelu C (nastava na daljinu). Ta odluka se odnosi na razdoblje od 18. do 29. siječnja 2021. godine.

Prijave za upis u prvi razred osnovne škole

Prijave djece za upis u 1. razred osnovne škole provodit će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta, sukladno upisnom području putem elektronske pošte odnosno telefona/mobitela.

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva (”Narodne novine” broj 67/14 i 63/20)

djeca rođena od 01. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine te djeca kojoj je odgođen upis u prvi razred osnovne škole u prošloj školskoj godini obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta.    Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati i djeca rođena od 01. travnja 2015. godine do 31. prosinca 2015. godine, koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2021. godine. Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta rođenog od 01. travnja 2015. godine do 31. prosinca 2015. godine mogu najkasnije do 31. ožujka 2021. podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u l. razred osnovne škole pismenim putem odnosno elektronskom poštom Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske Županije, Rijeka, Riva 10.

Detaljnije informacije o načinu i sadržaju prijave za upis djeteta u prvi razred     OŠ „Fran Krsto Frankopan“ KRK (za MŠ Krk, PŠ Vrh, PŠ Punat, PŠ Baška i PŠ Vrbnik), kontakt telefon i elektronsku adresu objavit ćemo na stranici Škole 21. siječnja 2021.

U prilozima ove objave nalazi se Javni poziv za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinuPlan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, Informativni obrazac o upisu u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinuZahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole te Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

PRILOŽENI DOKUMENTI I OBRASCI:

Dragi naši roditelji i učenici!

Došli smo do kraja ovog neobičnog polugodišta i pred nama je najveselije razdoblje u godini.

Želimo vam svima sretan i zdrav Božić te veseliju novu 20201. godinu!

I zapamtite : Božić nije toliko o otvaranju naših darova koliko o otvaranju naših srca. 

Vidimo se u školi u ponedjeljak 18. siječnja 20201. godine!

Vaši učitelji

Od starog novo, za dar od srca

4. razred PŠ Baška sudjelovao je ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju “Od starog novo, za dar od srca”.

Cilj natječaja je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari koje više ne koriste. Naša vizija je poticati održivu i zdravu zajednicu koja se odgovorno odnosi prema okolišu u kojem obitava. Naš uradak možete pogledati u kratkom videu i prezentaciji .

Više informacija na: https://upotrijebi-ponovno.zaljepsunasu.hr/

S nestrpljenjem iščekujemo objavu rezultata 8. siječnja 2021.

Sretan Božić i uspješnu nadolazeću novu godinu žele vam učenici 4.r. PŠ Baška i njihova učiteljica.

Humanitarna akcija za male šapice

Ove godine učenici 3. razreda PŠ Baška, usprkos nastavi na daljinu, i dalje pokazuju koliko su vrijedni. Zavirili su u svoje veliko dječje srce i pokazali koliko dobrote, ljubavi i suosjećanja nose u njemu. U suradnji s roditeljima, učenici su zajedno s učiteljicom Ivanom, u dva dana uspjeli skupiti hranu i potrepštine za male šapice Udruge Felix – Krk.

Sva donirana hrana i potrepštine naših dragih učenika i njihovih roditelja, zasigurno će malim šapicama uljepšati nadolazeće blagdane.

Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima.

Sveta Majka Terezija

Draga djeco, poštovani roditelji!

Odlukom epidemiologinje te svih nadležnih službi koje odlučuju o zdravstvenoj sigurnosti učenika, u svim će se razredima naše škole do zimskih praznika nastaviti s radom po modelu C (online).

Nadamo se da su se djeca tijekom proteklog tjedna snašla u ovom obliku učenja. Roditeljima zahvaljujemo što su nam podrška, a kod najmlađih učenika i suradnici u ostvarivanju obrazovnih ishoda.

Svima želimo mirne trenutke u krugu obitelji, strpljenje u očekivanju sigurnih i veselih druženja te, najvažnije od svega, pobjedu u borbi s nevidljivim neprijateljem koji nam ih je oteo !

Vaši učitelj

Dragi naši učenici i roditelji!

Nažalost imamo ne baš lijepe vijesti za vas. U školi su se pojavili slučajevi korone zbog čega neki razredi moraju u samoizolaciju. Kako bismo izbjegli scenarij brzog širenja među djecom i u njihovim obiteljima, u dogovoru s epidemiologinjom, ravnateljem, Stožerom CZ Općine Baška te Primorsko-goranskom županijom, od ponedjeljka (7. prosinca) prelazimo na online nastavu.

Iako će se nastava odvijati u online obliku, za sada nema potrebe za samoizolaciju učenika ostalih razreda, sve do eventualne pojave simptoma. Dakle, djeca smiju izlaziti i boraviti na zraku, no ostaje preporuka izbjegavanja okupljanja većeg broja djece. Nastojte zadržati što manji broj aktivnih kontakata (braća, sestre, najbolji prijatelji). Ostanite u redovitom kontaktu s razrednicima svoje djece te im javite ukoliko kod njih dođe do promjene zdravstvenog statusa.

Svima nam je želja da se do zimskih praznika ponovo okupimo u školi! Zato molimo zdrave da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, a oboljelima želimo što blaži tijek bolesti!

Djelatnici PŠ Baška

Sveti Nikola – svetac djece i pomoraca

Blagdan svetog Nikole obilježavamo svake godine 6. prosinca. Raduju se djeca, spremaju svoje cipelice, čiste čizme koje će staviti na prozor kako bi sveti Nikola i njima donio dar koji su zaslužili ako su bili dobri.
I mi, učenici 3. razreda PŠ Baška, zajedno s učiteljicom Ivanom Vlahinja, obilježili smo njegov spomendan. Prije nego što smo stavili naše ulaštene čizmice na prozore, naučili smo ponešto o svecu djece i pomoraca, svetom Mikuli ( Nikoli ).
Sveti Nikola rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji u 3. st. Bogati roditelji dugo nisu mogli
imati djece, pa su od Boga izmolili malog Nikolu koji ime dobiva po stricu biskupu u Miri. Već kao mali, Nikola je volio sve ljude oko sebe čemu su ga naučili njegovi dobri roditelji. Činio je čudesa. Poput Isusa smiruje uzburkano more i zato je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom ozdravlja dijete kojem je zapela riblja kost u grlu – nazivamo ga zaštitnikom djece.

Dragi sveti Nikola,
kako bi obilježili tvoj spomendan, napravili smo ti posebne čizmice.
Naše čizmice su malo drugačije od ostalih, ove godine odlučili smo ih napraviti u obliku
mobila. Odabrali smo crvenu i zelenu boju, ukrasili ih te objesili na pokretni mobil od
prirodnog drva. Nama su naše posebne čizmice jako drage jer nas podsjećaju na tebe, a kod kuće jedva čekamo da na prozore stavimo one prave. Osim čizmica, posvetili smo ti i nekoliko radova u kojima smo napisali sve što smo saznali o tebi i tvom životu.
Puno te pozdravljamo i veselimo se tvom dolasku!
Učenici 3. razreda