Obavijest o upisu učenika u program produženog boravka

Sukladno Odluci o organizaciji i načinu provedbe programa produženog boravka u osnovnim školama kojima je Primorsko – goranska županija osnivač, Školski odbor donio je odluku o novom načinu upisa učenika od 1. do 4. razreda u program produženog boravka OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk, Područne škole Baška, za školsku godinu 2024./2025.

Prednost pri uključivanju u program produženog boravka imaju učenici:

 1. upisani u Područnu školu Baška,
 2. zaposlenih roditelja s prebivalištem na području jedinice lokalne samouprave koja sufinancira program produženog boravka,
 3. prvog, drugog i trećeg razreda,
 4. samohranog zaposlenog roditelja,
 5. zaposlenog roditelja u jednoroditeljskoj obitelji,
 6. smješten u udomiteljskoj obitelji,
 7. čiji brat ili sestra već pohađa produženi boravak u školi.
 8. Ukoliko veći broj učenika ispunjava kriterije iz prethodnih stavaka prednost imaju učenici iz obitelji s više djece koja se redovito školuju.

Roditelj je kod prijavljivanja učenika u program produženog boravka obvezan dostaviti sljedeću dokumentaciju:

 • obrazac za prijavu nalazi se na kraju teksta
 • potvrdu o prebivalištu učenika (ne stariju od mjesec dana) ili presliku važeće osobne iskaznice učenika
 • Potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili Elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o trenutačnom zaposlenju oba roditelja (ne starije od mjesec dana)
 • za dijete samohranog roditelja- izvadak iz matice rođenih roditelja (ne stariji od mjesec dana), smrtni list za preminulog roditelja, potvrda o nestanku drugog roditelja ili rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju (državna privremena alimentacija) ili drugu javnu ispravu kojom se dokazuje da roditelj sam skrbi i uzdržava dijete
 • za dijete u udomiteljskim obiteljima- rješenje/potvrda Centra za socijalnu skrb
 • za dijete iz obitelji s više djece koja se redovno školuju – rodne listove ili izvatke iz matice rođenih ostale malodobne djece

Potrebnu dokumentaciju roditelji mogu poslati elektronskim putem (e-mailom) na adresu 

produzeni-boravak-baska@os-fkfrankopan-krk.skole.hr 

do 03.07.2024. godine.

Roditelji mogu osobno donijeti potrebnu dokumentaciju u školu učiteljici produženog boravka u razdoblju

 • do 21.06.2024. od 11.35 do 15.30 sati i
 • od 24.06. do 03.07.2024. od 8.00 do 12.00 sati.

Rezultati upisa bit će objavljeni na mrežnim stranicama škole.

Podaci dobiveni od roditelja prikupljaju se i obrađuju sukladno s Općom uredbom o zaštiti podataka i Zakonom o  provedbi Opće uredbe o zaštiti  podataka.

OBRAZAC PRIJAVE ZA UPIS UCENIKA U PROGRAM PRODUZENOG BORAVKA 2024./2025

Upisi u 1.razred

Molimo roditelje da pregledaju zaprimljenu elektronsku poštu koju su prijavili u sustavu e-Građani za upise u osnovnu školu i da se pridržavaju zadanih rokova.

U sustavu e-Građani generirane su UPISNICE te molimo roditelje koji koriste taj sustav, da preuzmu, ispune (ako je potrebno), potpišu te ponovno učitaju u sustav. S tom radnjom, postupak upisa je završen.

Oni roditelji koji za prijavu nisu koristili sustav e-Građani, obavezni su doći u školu u kojoj su izvršili prijavu te ispuniti (ako je potrebno) i potpisati UPISNICU prema obavijesti koja im je upućena elektronskom poštom.

Za dijete kojem je u postupku utvrđivanje primjerenog programa obrazovanja ili prijevremenog
upisa kao i za djecu čiji roditelji su podnijeli zahtjev za upis izvan upisnog područja čeka se odobrenje Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Rijeka.

Roditelji koji žele upis u produženi boravak škole, bez obzira jesu li to kod prijava za upis u osnovnu školu u sustavu e-Građani naglasili, moraju se javiti na natječaj za upise u produženi boravak koji će biti uskoro objavljen na mrežnoj stranici škole.

EDUKATIVNA PREDSTAVA „LUCIJINA PRIČA“ ODRŽANA U PŠ BAŠKA

U ponedjeljak 15. travnja 2024. učenici 8. razreda imali su priliku pogledati edukativnu
predstavu „Lucijina priča“ koja se provodi u okviru projekta „Kazališne priče na otocima i u Gorskom kotaru“ u organizaciji Udruge „Hepatos Rijeka“. „Lucijina priča“ edukativna je
predstava namijenjena mladima koja se na duhovit, emotivan i dramatičan način dotiče
ozbiljnih životnih problema. Radnja se vrti oko osamnaestogodišnje djevojke Lucije koju
pratimo kroz njezin svakodnevni život i dogodovštine prepune nesretnih i nespretnih
okolnosti. Svrha predstave je prevencija rizičnih ponašanja i razvoja ovisnosti kod mladih. U nastavku donosimo nekoliko fotografija.

Tekst i slike: Iva Žužić

Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2.travnja 2024.

Poremećaj iz spektra autizma je razvojni poremećaj/stanje koje traje cijeli život. Radi
se o širokom spektru poremećaja, svaka dijagnoza je drugačija i svaka osoba u
spektru ima različite simptome i potrebe. Upravo zato se koristi riječ spektar jer taj
„kišobran“ obuhvaća cijeli spektar (Aspergerov sindrom, Rettov sindrom, DDS – Dječji
dezintegrativni sindrom /Hellerov sindrom/, Neodređeni pervazivni razvojni
poremećaj). Plava boja simbolizira poremećaje iz spektra autizma, a još jedan od
simbola su i dijelovi puzzle.

Karla Manzoni Brozić, mag. rehab.educ.

21.ožujka 2024. – Svjetski dan osoba s Down sindromom

Na dan 21. ožujka svake se godine obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom. Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost sindroma Down u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.

Više o sindromu Down možete pročitati u letku koji slijedi.

Učenici i djelatnici naših škola i ove su godine obilježili ovaj dan, a što su stvarali i na koji način su se pripremali pogledajte u nastavku.

Neka različitost bude naša snaga i naše bogatstvo!

Pripremila: Karla Manzoni Brozić, edukacijski rehabilitator

PRIJAVE ZA UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (Područne škole)

22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole.  

Roditelji će preko poveznice 

https://osnovne.e-upisi.hr/

moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine. 

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. travnja tekuće godine imaju navršenih šest godina. U školsku godinu 2024./2025. upisuju se djeca rođena od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine. 

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl.  

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal obvezni su se javiti u školu kojoj pripadaju prema upisnom području. Prijave za područne škole će biti omogućene osobnom dolaskom roditelja u školu do 31. ožujka 2024. godine prema dogovoru. Mole se roditelji da se obrate za termin na e-mail adresu upisi-1.razred@osnovnaskolakrk.hr  te će im se povratno javiti termin za prijavu. 

Područna škola Baška (Baška, Draga Baška, Jurandvor, Batomalj): po dogovoru 

Dogovor o terminu prijema za prijavu preko e-mail adrese: upisi-1.razred@osnovnaskolakrk.hr 

Roditelj sa sobom mora donijeti: 

– OIB školskog obveznika,  

– OIB-e oba roditelja/skrbnika.  

U slučaju kada za drugog roditelja/skrbnika nije dostupan OIB potrebno je donijeti dokumentaciju kojom se potvrđuje da je u srodstvu/skrbništvu s djetetom za koje predaje zahtjev za upis (prilaže se u aplikaciju za upise u 1. razred osnovne škole). 

21. humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osnovnoškolaca

Poštovani!
Tradicionalni, 21. po redu, Božićno-novogodišnji koncert u izvedbi učenika s područja čitavog otoka Krka, održat će se u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine, u sportskoj dvorani Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” Krk, s početkom u 17,00 sati.

Združeni zborovi Matične škole Krk te Područnih škola Baške, Punta, Vrbnika i Vrha svojim će nam pjesmama uljepšati predbožićni ugođaj, a u tome će im se pridružili zborovi Osnovne škole „Malinska-Dubašnica“ i Osnovne škole „Omišalj“ s pripadajućom Područnom školom Dobrinj. Ova hvalevrijedna blagdanska priredba osim po masovnosti izvođača – ponajviše združenom zboru više stotina raspjevanih osnovaca – prepoznatljiva je barem po još dvjema značajkama: masovnosti publike koja iz godine u godinu dvoranu ispuni do posljednjega mjesta, ali i neprekinutom humanitarnom angažmanu kojim se nastoji doprinijeti rješavanju problema iz naše sredine.
Ove godine novčana sredstva prikupljaju se za osmogodišnjeg Tea Jelenovića iz Klimna koji je rođen s dijagnozom artrogripoze. Navedena bolest manifestira se ukočenošću zglobova, tetiva, te slabom pokretljivošću mišića. U Hrvatskoj je ova bolest iznimno rijetka i nema puno pozitivnih iskustava u liječenju, pa su roditelji prinuđeni potražiti pomoć u inozemstvu.
Iza malenog Tea Jelenovića brojne su operacije i duga borba za zdravlje, koja se upravo ovih dana nastavlja novim teškim operacijama, terapijama i oporavkom koji će uslijediti. Težak je to teret za ta malena, hrabra ramena, ali i za njegove roditelje koji uz sve moraju ponovno namaknuti znatna novčana sredstva kako bi njihovo dijete dobilo najbolju moguću skrb i budućnost kakvo svako dijete zaslužuje.
Ovoga puta taj je iznos veći no što mogu sami osigurati, stoga prenosimo apel Teove mame, u nadi da ni ovoga puta financije neće stati na put Teovom zdravlju.
Dođite na koncert, veliki zbor više stotina malih pjevača na najljepši će Vas način uvesti
u ozračje blagdana!

Ravnatelj
Serđo Samblić, dipl.uč.

STRUČNA EKSKURZIJA OSMOG RAZREDA U OREBIĆ (10.10.-13.10.)

Učenici 8.razreda, njih trinaestero, provelo je u pratnji svoje razrednice Marije Maglić četiri nezaboravna dana na stručnoj ekskurziji u Dalmaciji. Osmaši su tako posjetili grad Zadar, poluotok Pelješac, otok Mljet, grad Korčulu, Dubrovnik, Metković i grad Split. Kući su, osim neretvanskih mandarina, ponijeli prekrasne uspomene na rajske prizore naše zemlje te srca ispunjena novim poznanstvima. Neke od motiva s putovanja pogledajte u galeriji.

Tekst i slike: Marija Maglić

SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA 2023.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine, a ovogodišnja je tema Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo. Obilježavanjem ovog dana radi se na podizanju svijesti i unapređivanju znanja o mentalnom zdravlju i brige o njemu budući da je ono sastavni dio zdravlja i izrazitu važnost ima za osobni i socijalni razvoj.

U okviru naše Školske preventivne strategije provodi se program Male mudrosti o odrastanju – Kako očuvati mentalno zdravlje? koji se bavi upravo podizanjem svjesnosti o važnosti mentalnog zdravlja i nužnosti njegova očuvanja. Program se uspješno provodi već treću godinu zaredom te ga nadograđujemo novim sadržajima ovisno o potrebama naših učenika.

Kako bi osnažile svoje profesionalne kapacitete naše školske psihologinje sudjeluju na konferenciji o mentalnom zdravlju pod nazivom Kriza mentalnog zdravlja: Djeca i mladi 2030.?! koja se održava u Opatiji, 9. i 10. listopada 2023., u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.