OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Učenici mlađih razreda sa svojim su učiteljicama dan obojali ružičasto kroz prigodne razgovore i naravno, ružičasti dress code.
Učenici 5. i 6.razreda družili su se školskom psihologinjom Danijelom Šekuljicom, koja im je kroz djeci privlačne i zanimljive radionice, skenula pažnju na problem nasilja na internetu (cyberbulling).
Učenicima 7. i 8. razreda u posjet je došlo dvoje djelatnika MUP-a, pomoćnik načelnika Policijske postaje Krk za kriminalističku policiju Branko Očko te policijska službenica Jasmina Zmajla. Oni su održali predavanje o problemu vršnjačkog nasilja te o načinima borbe protiv njega.

Povijest školstva na bašćanskom području

Pozivamo sve naše sadašnje i bivše učenike, sve naše djelatnike i umirovljenike koji su ostavili traga u stoljetnoj tradiciji bašćanske škole i sve kojima je draga Baška, da nam se pridruže na predstavljanju naše monografije “ Povijest školstva na bašćanskom području” u petak 16. 2. 2018. u 17,00 sati.
Veselimo se vašem dolasku!

 

“Intervju s roditeljima – odgovori koje je dobro znati”

U listopadu 2017. godine, u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga održan je godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj . Zadatak Radne skupine je savjetovanje Ureda o provedbi opće strategije Nacionalnog informacijskog sustava za droge, metodama prikupljanja i analize podataka, komunikacijskoj strategiji i daljnjem razvoju, aktualnim temama i trendovima koji se pojavljuju na području novih psihoaktivnih tvari, predlaganje aktivnosti i mjera te sudjelovanje u izradi radnih dokumenata i stručne literature. Na godišnjem sastanku predstavljen je nacrt brošure namijenjene informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima, te je sa članovima spomenute Radne skupine usuglašena konačna verzija brošure:

Brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“ (Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske)

 

 

 

 

 

Brošura koju je izdao HAKOM – Kako zaštititi dijete (u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona)

USPJEH JUDAŠA NA GRADSKOM I ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA OSNOVNIH ŠKOLA U JUDU

 

U ponedjeljak, 18.12.2017. učenici škola Krk, Baška, Punat i Vrh su nastupili na županijskom natjecanju školskih sportskih društava u judu te postigli odlične rezultate, odnosno osvojili 1. mjesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji te su se na taj način obje ekipe, pod vodstvom učitelja Lea Brnabića, plasirale na DRŽAVNO PRVENSTVO ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA, koje će se održati 14. i 15. veljače 2018. u Vinkovcima.

HUMANITARNI BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI KONCERT U KRKU

Samo nas nekoliko dana dijeli od velikog događaja, koji ove godine kreativno i organizacijski vodi upravo naša Škola. Kako smo nositelji Koncerta, ove će godine u Krk otići neuobičajeno velik broj učenika. Za učenike koji ne sudjeluju u programu nastava će biti organizirana prema privremenom rasporedu, koji će biti objavljen na oglasnoj ploči Škole. Ukoliko niste sigurni je li vaše dijete na popisu učesnika, možete to provjeriti kod razrednika.

Učesnici koncerta u četvrtak neće imati nastavu, već će u 13 sati posebnim autobusima u pratnji učiteljica Sonje i Snježane krenuti na probu u Krk. Ukrcaj je moguć i u Jurandvoru i u Dragi Bašćanskoj, no to treba prethodno najaviti učiteljicama. Putnici iz Jurandvora i Drage neka također u 13 čekaju na stanicama, jer se autobus ne smije zadržavati na cesti! Roditelje molimo da djeci prethodno daju lagani ručak, a oko 15:30 u Krku će dobiti sendvič i sok.
Dress code za izvođače je: traperice ili tamne hlače (ne trenerka!), košuljica ili majica bijele, crvene ili tamnozelene boje, na glavi kapica Djeda Božićnjaka ili sobovi rogovi, što tko ima ili može nabaviti.
Koncert počinje u 17 sati, a povratak u pratnji učiteljica bit će oko 18-18:30 iz Krka.
VAŽNO: UKOLIKO SE NEKI OD UČENIKA/UČENICA ŽELE VRATITI SA RODITELJIMA, MORAJU TO PRETHODNO NAJAVITI UČITELJICAMA SONJI I SNJEŽANI!
Kako bi izbjegli gužvu, dobro bi bilo da to učinite dan ranije, u Školi.
Veselimo se Koncertu i nadamo da će sve proći u najboljem redu!
Učiteljice i učitelji PŠ Baška

ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO “FRANKOPAN” NAJUSPJEŠNIJE U ŽUPANIJI

Pred kraj godine zbrajaju se postignuća, nagrađuju se najuspješniji.
Čast nam je što se na samom vrhu našlo sportsko društvo naše Škole, koje vodi naš kolega i učitelj Leo Brnabić.
Ponosni, čestitamo učitelju Leu i svima koji su uložili svoje vrijeme, trud, volju, snagu… kako bi postigli ovaj sjajan uspjeh!

http://www.savezssd-pgz.hr/

Humanitarni koncert školskih zborova otoka Krka

I ove godine ćemo se pred Božić okupiti u blagdanskom raspoloženju u dvorani Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” u Krku na koncertu koji će nam prirediti učenici i učitelji triju otočnih osnovnih škola. Kako je koncert već tradicionalno humanog karaktera, ovim putem vam prenosimo dopis ravnatelja škole, g. Serđa Samblića u kojem detaljnije možete pročitati o namjeni prikupljenih dobrovoljnih priloga ove godine koji su namijenjeni liječenju malenog Gabriela Mancea iz Šila. Gabriel  je dječak rođen 2014. godine kojemu je odmah dijagnosticirana teška hipotonija.  Još na jedinici intenzivnog liječenja kreće njegova kompletna liječnička obrada, a nakon dvije i pol godine dobiva konačnu dijagnozu – Prader Willi sindrom. Njegovo liječenje se nastavlja jer s pune tri godine on još uvijek ne hoda.

Koncert će se održati u četvrtak, 21. prosinca s početkom u 17 sati.

Dođimo, radujmo se zajedno i pokažimo svoju solidarnost!

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja održano je u tjednu od 13. do 17.11. na CARNet-ovom sustavu Loomen. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Tijekom rujna i listopada 430 škola iskazalo je interes za sudjelovanje, a natjecanju je pristupilo ukupno 15247 učenika u 5 kategorija.

Natjecatelji po kategorijama:

-MikroDabar – 789 učenika 1. i 2. razreda OŠ
-MiliDabar – 2010 učenika 3. i 4. razreda OŠ
-KiloDabar – 4748 učenika 5. i 6. razreda OŠ
-MegaDabar – 4298 učenika 7. i 8. razreda OŠ

Maksimalno ostvaren broj bodova (od max 15) po kategorijama:
 MikroDabar – 14,81
 MiliDabar – 13
 KiloDabar – 15      Rezultati
 MegaDabar – 15   Rezultati

 

U kategoriji KiloDabar – istaknule su se učenice naše škole Antonija Petrinić (5.razred) i Sara Osredečki (6.razred)

U kategoriji MegaDabar učenica  Luce Petrinić (8.razred)

Čestitke svima koji su sudjelovali na natjecanju Dabar!