Mjesečni arhivi: veljača 2016.

Kazališni studio u našoj školi

U petak 19. veljače u našoj je školi održana predstava-radionica o Marinu Držiću, piscu koji  je u hrvatskoj književnosti ostavio neizbrisiv trag.  Predstavu su izveli Nerma Kreso-Kavain i Darko Kavain, izvođači i autori kazališnog projekta Kazališni studio, koji su nas posjetili i prošle godine.  Ni ove godine smijeha nije nedostajalo, a osim pozitivne energije kojom su nas uveselili, glumci su nas i educirali o teatrološkim značajkama i zanimljivostima 16. stoljeća te o životu predstavljenog autora.U više od sat vremena dobre zabave učenici nisu bili samo gledatelji, već su i sami sudjelovali u predstavi. Tako su, u završnome dijelu programa, na scenu stupili Jana Glatki, Vanja Milosavljević i Fran Krsto Hrabrić te pokazali svoj glumački talent.

studio2 studio1

 

Ribarske priče na riječkome Korzu

 

Učenici PŠ Baška su  po prvi puta sudjelovali  na Riječkom karnevalu i to na jubilarnoj 20. Dječjoj karnevalskoj povorci  30.1.2016. Grupu „Ribarske priče“ od 76 učesnika sačinjavali su učenici od 1. do 8. razreda u pratnji 17 roditelja .  Nekoliko kapi kiše nije omelo veselo raspoloženje  ribara i ribica. Grupu je predvodio meštar Jadranko i njegova pratilja Laura mašući iz alegorijskih kola.

maskare-karneval-ri-2016-7-of-34

Zahvaljujemo se svim vrijednim roditeljima koji su dva mjeseca marljivo pripremali kostime, te svim sponzorima koji su nam omogućili da i mali Bašćani budu dio prekrasne povorke maskiranih mališana na riječkom Korzu.

slika.maskare

Nastavi čitati

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti (27. siječnja)

 

Međunarodni dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti (27. siječnja) obilježen je u petak, 29. siječnja 2016. godine u predvorju MŠ Krk. Manifestacija je okupila 147 učenika osmih razreda krčkih osnovnih škola, a nazočili su joj predstavnici krčkih općina, gradonačelnik Grada Krka g. Darijo Vasilić, načelnik Općine Punat g. Marinko Žic, načelnik Općine Baška g. Toni Juranić, predstavnici SUBNOR- a Primorsko- goranske županije, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka g. Darko Fanuko, ravnatelj OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk g. Serđo Samblić, ravnatelj OŠ “Omišalj” g. Žarko Žarković, članovi UABA otoka Krka i ostali gosti.

IMG_7911[1]

Nastavi čitati