Mjesečni arhivi: svibanj 2016.

VAŽNA OBAVIJEST!!!

Od slijedeće školske godine 2016./2017. Općina Baška financira komplet školskih knjiga za sve učenike Područne škole Baška.

Komplet uključuje udžbenike, čitanke, radne bilježnice i zbirke zadataka. Ne uključuje likovne mape, bilježnice i potrošni pribor kojeg će roditelji i dalje samostalno nabavljati. Ovom hvale vrijednom mjerom Općina Baška uštedjet će roditeljima svake godine u prosjeku oko tisuću kuna po djetetu.

Kompleti će se zaduživati i vraćati na kraju školske godine te se od učenika očekuje čuvanje i pažljivo rukovanje kako bi sljedeća generacija učenika mogla upotrebljavati iste udžbenike do isteka njihovog četverogodišnjeg razdoblja programskog važenja. Prvašići će uvijek dobivati u cijelosti novi komplet.

Kako bi se umanjio trošak nabave prvih kompleta školskih knjiga MOLIMO RODITELJE I UČENIKE DA DONESU U ŠKOLU SVE UDŽBENIKE, ČITANKE I ZBIRKE KOJE SU U DOBROM STANJU kako bi se iste pripremile za mlađu generaciju učenika. Sačuvane komplete možete dostaviti u NARODNI DOM BAŠKA 6., 7. i 8. lipnja (pon., uto., sri.) od 9 do 12 h.

Zahvaljujemo na suradnji.
Područna škola Baška

Kalendar upisa u srednje škole

Praksa da se praktički svake godine donose novi elementi i kriteriji upisa u srednje škole, ove godine je prekinuta te će za buduće srednjoškolce vrijediti prošle godine doneseni ‘Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole’.

Učenici svoje bodove za upis u 1. razred mogu izračunati ovdje

Osim u ljetnom i jesenskom roku, učenici će ove godine srednju školu moći upisivati i u trećem krugu. Riječ je o novosti koju uvodi Ministarstvo obrazovanja, a čiji je cilj osiguravanje upisa za sve učenike.

Ministarstvo je otvorilo mogućnost upisa nakon jesenskoga roka, od 5. do 9. rujna, u one škole (programe) u kojima je ostalo mjesta. S obzirom na to da nova školska godina počinje 5. rujna, upis u srednje škole nastavit će se i u prvome tjednu nastave.

Rokovnik upisa u srednje škole:

  1. lipnja-početak prijava u sustav
  2. lipnja-početak prijava programa
  3. lipnja-kraj prijava programa s dodatnim provjerama
  4. srpnja-kraj prijava programa
  5. kolovoza-objava slobodnih mjesta za jesenski rok
  6. kolovoza-početak prijava u jesenskom roku
  7. rujna-objava konačnih lista upisanih
  8. rujna-početak nastave
  9. – 9. rujna – naknadni (treći) upisni rok

Više na   https://www.upisi.hr/upisi/

http://www.srednja.hr/Novosti/Upisi-u-srednje/Provjerite-kriterije-i-elemente-upisa-u-srednje-skole-20162017

Predavanje vlč. Nikole Radića o obnovljivim izvorima energije i njihovom korištenju u kućanstvu

U četvrtak, 05. svibnja održano je u dvorani škole predavanje na temu „Obnovljivi izvori energije“. Bila su održana dva predavanja s početkom u 12.30 i u 13.20 h. Na oba predavanja zajedno je bilo prisutno 22 učenika. Na početku su učiteljica 2. razreda Sonja Polonijo i učitelj iz geografije ukratko uveli učenike u temu, upoznavši ih s vlč. Nikolom.

prvo predavanje - vlč. Nikola Radić

Nastavi čitati

Terenska nastava iz hrvatskog jezika i povijesti – Glagoljička tradicija na otoku Krku i u Hrvatskoj –

Terenska nastava iz hrvatskog jezika i povijesti za učenike VI. razreda održana je u utorak, 26. travnja, na prostoru kompleksa opatije Svete Lucije u Jurandvoru. Tema terenske nastave bila je Glagoljička tradicija na otoku Krku i u Hrvatskoj, a vodili su je Andrea Đordić, učiteljica hrvatskog jezika i Tvrtko Božić, učitelj povijesti. Ciljevi ovakvog načina poučavanja učenika su mnogostruki, a među najvažnijima su: upoznavanje učenika s razvojem pismenosti u srednjovjekovnoj hrvatskoj državi, proučavanje historiografske pozadine nastanka Bašćanske ploče i njezine jezične strukture, valorizacija povijesno- kulturne uloge Bašćanske ploče za cjelokupni hrvatski prostor, upoznavanje učenika s dodatnim historiografskim sadržajima vezanima za crkvenu, političku i gospodarsku situaciju na otoku Krku u srednjovjekovnom razdoblju, te razvijanje interesa za vrednovanje hrvatskih epigrafskih glagoljičkih spomenika.Tvrtko3

 

Nastavi čitati

Terenska nastava iz povijesti učenika osmih razreda OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk i OŠ “Omišalj” Omišalj – Memorijalni centar Lipa pamti i Opatija (22. travnja 2016. godine)

Nakon organizacije obilježavanja Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti u siječnju ove godine, nastavljena je suradnja između stručnog aktiva učitelja povijesti OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk i OŠ “Omišalj” Omišalj i Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka organizacijom i realizacijom terenske nastave za učenike osmih razreda u Memorijalnom centru Lipa pamti i Opatiji, 22. travnja 2016. godine. Učenike krčkih osnovnih škola (MŠ Krk 10 učenika, PŠ Vrh 16 učenika, PŠ Baška 6 učenika, PŠ Vrbnik 5 učenika, MŠ Omišalj 2 učenika i PŠ Dobrinj 6 učenika) vodili su njihovi učitelji povijesti Iva Dujmović, Dina Valković i Tvrtko Božić, te gospodin Darko Fanuko, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka.

Tvrko15

 

Nastavi čitati