Mjesečni arhivi: ožujak 2017.

USPJEH NAŠIH JUDAŠA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ŠSD U JUDU

Nakon osvojenog 1. mjesta na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava u judu, i muška i ženska ekipa izborile su nastup u završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava.


Žensku ekipu činilo je 11 članica, učenica iz PŠ Baška (Magdalena i Nicol Čačić, Laura Radmilo, Ani Orlić, Lena Brkljač), PŠ Punat, PŠ Vrh i MŠ Krk, koje su nastupile u svojoj težinskoj kategoriji i u svom uzrastu (1.-4. razred ili 5.-8. razred).
Nakon napornih i napetih borbi te zbrajanja bodova za postignute plasmane, ženska ekipa natjecanje je završila na izvrsnom 3. mjestu te osvojila brončano odličje i prekrasan pehar.
Muška ekipa je jedina od svih ekipa nastupila u krnjem sastavu od 10, umjesto maksimalnih 13 judoka, te na taj nacin u startu bila u hendikepu jer natjecanje je ekipno i bodovi su se zbrajali za svaki plasman, pa je preduvjet dobrog rezultata bio da je ekipa kompletna.
No, i u takvom oslabljenom sastavu dečki su dali sve od sebe, zabilježili dobre nastupe te podijelili 6. mjesto s ekipom OŠ iz Čakovca, sa istim brojem bodova.
Mušku ekipu su činili učenici iz PŠ Baška (Ivan Radić, Marino Galjanić), PŠ Vrh i MŠ Krk.
Na natjecanju smo bili 2 dana, 15. i 16. ožujka 2017. Smještaj je bio organiziran u Hostelu Link u Lovranu, a natjecanje u dvorani Marino Cvetković u Opatiji.
Vratili smo se puni dojmova, novih prijateljstava i zajedničke nade o ponovnom druženju na Državnom prvenstvu ŠSK 2018.