Mjesečni arhivi: rujan 2017.

Terenska nastava za učenike 8.razreda: Spomen-groblje Kampor- Rab- otočić sv. Grgur

Dana 22. rujna 2017. godine održana je terenska nastava iz povijesti za učenike VIII. razreda krčkih osnovnih škola. Ovaj tematski izlet čija su odredišta bila mjesta sjećanja otoka Raba, Spomen-groblje Kampor i otočić sv. Grgur, organizirala je i sponzorirala Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka. Na glavnom krčkom mulu učenike i njihove profesore dočekao je, zajedno sa članovima Udruge, predsjednik UABiA-e otoka Krka gospodin Darko Fanuko te smo se zajedno brodom zaputili prema otoku Rabu. Na terenskoj nastavi sudjelovalo je ukupno 29 učenika i 4 učitelja povijesti triju osnovnih škola otoka Krka: OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, OŠ Malinska-Dubašnica i OŠ Omišalj.

Slika1.Grad Rab – pred spomenikom poginulim Rabljanima u NOB-u.

Nastavi čitati

Dalmacija u mom oku

Prvoga dana krenuli smo s Otoka u Šibenik. Po ukrcaju u bus vladala je tišina te poneki šapat. Svi su bili umorni zbog ranog buđenja. Kada smo stigli u Šibenik, nastala je buka te smo se malo bolje upoznali. Šibenik je zaista predivan. Tako malen, a tako poseban. Krenuli smo u razgled grada, katedrale svetog Jakova te krstionice. S obzirom na to da se još nismo dovoljno upoznali s učenicima iz ostalih škola, slobodno vrijeme provela sam sa svojim razrednim kolegama. Jeli smo sladoled i pili smoothie. Uputili smo se prema Sokolarskom centru gdje nas je jedan gospodin upoznao sa sovama i sokolima. Nakon što smo se smjestili u hotel i pojeli večeru, družili smo se kao razred u Laurinoj i Mateinoj sobi.

Nastavi čitati

POZIV RODITELJIMA

U srijedu, 13. rujna, u školskoj sportskoj dvorani, održat će se SKUPNI RODITELJSKI SASTANAK.
Sastanak počinje u 17 sati, a nakon skupnog dijela razrednici će okupiti roditelje u svojim matičnim učionicama, od 1. do 8. razreda.

Stručno tijelo PŠ Baška