Mjesečni arhivi: listopad 2017.

Igrokaz Naša ovca u izvedbi učenika kreativne radionice 4.r. pod vodstvom učiteljice Sonje Polonijo prikazan na dvodnevnom seminaru “Valorizacija bašćanskog idioma u kontekstu bogate čakavske riznice Istre i Hrvatskog primorja” održanog u prostoru OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, PŠ Baška .
U Baški,   21. listopada 2017.

Nastavi čitati

EKSKURZIJA ČETVRTOG RAZREDA

12. i 13. listopada 2017.g. učenici četvrtih razreda područnih škola Baške, Vrbnika, Vrha i Punta posjetili su Zagreb i Hrvatsko zagorje u dvodnevnoj ekskurziji. Posjetili su HRT i povijesnu jezgru grada Zagreba uz pratnju vodiča. Razgled je obuhvaćao Trg bana Josipa Jelačića, katedralu sv. Stjepana, tržnicu Dolac, Markov trg, vožnju uspinjačom, šetnju Ilicom do Muzeja iluzija, a završio u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Smještaj, večera, doručak i zabava bili su organizirani u pansionu Zagi u Oroslavlju. Slijedećeg dana organiziran je posjet dvorcu Oršić u kojem se nalazi Muzej seljačkih buna i spomenik Matiji Gupcu. U Mariji Bistrici posjetili su baziliku i medičarski zanat izrade licitarskih srca. U Krapini posjetili su Muzej krapinskog pračovjeka i time završili posjet brežuljkastim krajevima RH.

Nastavi čitati

DANI KRUHA U PRVOM RAZREDU

Kako bi pokazali zahvalnost našoj zemljici i njenim plodovima odlučili smo Dane kruha obilježiti u ulozi „malih pekara amatera“. Mi smo umijesili tijesto, izvaljali ga i razvlačili, rezali pa ga motali, nešto smo mazali a nešto sipali. Što smo napravili?

OTKRITI ĆEMO VAM TAJNU NAŠIH MEKANIH, MIRISNIH I PREFINIH KIFLICA!!!

Nastavi čitati