Izniman uspjeh naših učenika na Županijskom natjecanju iz informatike

Nakon školskog natjecanja održanog 19. siječnja u PŠ Punat, u petak 1. ožujka 2024. godine u OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” u Matuljima održano je županijsko natjecanje iz informatike.
Ove godine na županijsku razinu natjecanja pozvano je čak 9 učenika naše škole, a svi učenici postigli su odlične rezultate.

Učenici koji su se natjecali u kategoriji Primjena algoritama rješavali su tri zadatka različite težine u programskom jeziku Python i programirali svoja rješenja zadanih problema.

  • U kategoriji Algoritmi – 5. razred: Ivona Crnčić (1.mjesto), Petra Crnčić Jurasić (4.mjesto), Nikola Bogović (7.mjesto) i Borna Jurešić (9.mjesto)
  • U kategoriji Algoritmi – 6. razred: Rafael Pahlić (2.mjesto)
  • U kategoriji Algoritmi – 8. razred: Marin Brusić (2.mjesto)

U kategoriji Razvoj softvera, svoje softverske radove učenici mogu izraditi u bilo kojem programskom jeziku i koristiti se bilo kojom njima dostupnom računalnom platformom, a vrednuje se osobni rad i inovativnost cjelokupnog rješenja.

  • U kategoriji Razvoj softvera – tim učenika (5. i 8. razred): Viktor Agejev i Zara Starčević (1.mjesto)

Viktor Agejev i Zara Starčević su na županijskoj razini natjecanja prezentirali svoju mobilnu aplikaciju – LearnLeague. Radi se zapravo o dvije aplikacije, LearnLeague i LearnLeague Master. Prva je namijenjena učenicima, a druga učiteljima s idejom da će aplikacijom olakšati učiteljima stvaranje dodatnih digitalnih sadržaja, a učenicima učiniti učenje zanimljivijim i omogućiti korištenje digitalnih sadržaja i u slobodno vrijeme. U svoju aplikaciju uspješno su integrirali i umjetnu inteligenciju ChatGPT.

U kategoriji Osnove informatike učenici rješavaju različite zadatke usklađene s domenama i ishodima učenja definiranim kurikulumom informatike.

  • U kategoriji Osnove informatike – 7. razred: Lina Kosić (6.mjesto)

 

Na Državnu razinu natjecanja koje će se ove godine održati od 9. do 12. travnja u Vodicama pozvani su Rafael Pahlić i tim učenika Viktor Agejev i Zara Starčević.

Čestitke svima na ostvarenim rezultatima i puno sreće na državnoj razini natjecanja!

 

Ivona Klarić, učiteljica informatike