OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE NAKON PROLJETNIH PRAZNIKA

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da će se od 12. do 16. travnja 2021. godine nastava za SVE učenike u osnovnim školama kojima je osnivač Primorsko-goranska županija održavati prema Modelu C (nastava na daljinu).

Učenici od 5. do 8. razreda obvezni su od ponedjeljka redovito se uključivati u nastavu na daljinu u učionicama Google Classrooma te sudjelovati i raditi prema uputama svojih predmetnih učitelja. Nastava će se provoditi prema dnevnom rasporedu u realnom vremenu. Ukoliko postoje opravdani razlozi zdravstvene, tehničke ili neke druge prirode roditelji to trebaju opravdati, u suprotnom će se bilježiti izostanci u e-dnevniku.

Izvedbu nastave na daljinu nižih razreda organizirat će razrednici i učitelji izborne nastave prema prethodnom dogovoru s učenicima i roditeljima, a preko dostupnih digitalnih kanala, uz preporuku korištenja Google Classrooma, ukoliko je to moguće, ili uz korištenje vibera i/ili maila.

Iznimno, za učenike razredne nastave čiji roditelji nemaju mogućnost organiziranja boravka djeteta kod kuće bit će organiziran boravak i nastava u školi. Roditelji neka se što prije jave razrednicima i učiteljima produženog boravka radi dogovora i organizacije.

Molimo roditelje viših i nižih razreda da razrednicima javljaju ukoliko je njihovom djetetu od strane epidemiologa ili obiteljskog liječnika propisana mjera samoizolacije i do kada te ukoliko je učenik pozitivan i do kada mu je propisana samoizolacija. Također, javite ako se situacija promijeni zbog vođenja školske evidencije i organizacije rada.

Za sva pitanja otvoreni smo i spremni pomoći!

Čuvajmo jedni druge i budimo odgovorni!

 

Vaši učitelji i stručni suradnici

Djeca Krčke biskupije – djeci Sisačke biskupije, po rukama sv. Kvirina.

 

U organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije, u dogovoru sa svim vjeroučiteljima naše Krčke biskupije, organiziran je projekt Djeca Krčke biskupije – djeci Sisačke biskupije, po rukama sv. Kvirina. U projekt su se uključili i učenici naše škole, od 1. do 8. razreda, zajedno sa vjeroučiteljicama Mirjanom i Vesnom. Nastavi čitati

Pisma gradonačelniku

Krk, 2.3.2021.

Poštovani gradonačelniče!

Svoje sam učenike ovih dana učila o načinu na koji radi Gradska uprava, kako se demokratskim putem mogu rješavati problemi i o elektroničkoj pošti. Učenici su dobili zadatak da napišu pismo Vama, gradonačelniku našega grada i da Vam iznesu neke od svojih zamisli.

Iskreno se nadam da ćete naći vremena da pročitate njihove radove. Između mnoštva izvrsnih pisama odabrala sam ova tri, kako Vas ne bih previše opteretila. Posebno bi nas veselilo kada biste im i odgovorili jer u ovo neobično vrijeme ne smijemo ići na terensku nastavu, izlete i ne smijemo  Vam doći u posjet, kako smo to radili prije. 

Srdačno Vas pozdravljaju učenici 3. a 

i učiteljica Margita Justinić Nastavi čitati

Tko sam ja? – priča o meni u slikama

Gnothi seauton ili Spoznaj samog sebe, pisalo je na ulazu u Apolonov hram u Delfima u staroj Grčkoj.
Upravo time su se bavili učenici četvrtog b razreda prošli tjedan. Razmišljali su o sebi i probali odgovoriti na pitanje: “Tko sam ja?” najprije pomoću slika, a kasnije i pomoću riječi.
Pogledajte u filmiću je li njihov pothvat bio uspješan.