ISTRAŽIVAČI POSJETILI KRČKOG GRADONAČELNIKA

U utorak 7. lipnja, članovi istraživačke grupe petog razreda u pratnji ravnatelja Serđa Samblića te voditeljice Karmele Vajdoher Žilić, posjetili su krčkog gradonačelnika Darija Vasilića. Izvijestili su ga o projektima u kojima su sudjelovali ove školske godine – dvodnevno istraživačko putovanje na Lopar, eko kampanja „Zasadi stablo, ne budi panj“, sudjelovanje u IRIM-ovom projektu „Građanska znanost“ uz rad s podvodnim robotom, radio-emisije „Istražujte s nama“ te “Geološki dan” izveden u suradnji s Prirodoslovnim muzejom u Rijeci. Nastavi čitati

Osmaši u Vukovaru

Učenici osmih razreda sa svojim razrednicama Danom Bajčić, Dinom Valković i pomoćnicom u nastavi Lucijom Bonifačić, u četvrtak 19. svibnja u ranim jutarnjim satima krenuli su na dvodnevnu terensku nastavu u Vukovar.
Ova stručna ekskurzija projekt je Ministarstva hrvatskih branitelja naziva „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“, a provodi se od 2014. godine. Projekt je namijenjen svim osmašima Republike Hrvatske, a za cilj ima  učenje o Domovinskom ratu s naglaskom na ulozi koju je sam grad Vukovar imao u obrani od agresora.

Nastavi čitati

UPIS U 1. RAZRED za školsku godinu 2022./23.

Upisi u 1. razred OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk, MŠ Krk održati će se 14. i 15. lipnja 2022. godine od 17 do 19 sati prema najbližem prebivalištu školskog obveznika prema upisnom području škole i to:

MŠ Krk  –  Krk, Kornić, Muraj, Lakmartin

Na upise je potrebno donijeti:

  1. Potvrdu o prebivalištu djeteta (za djecu rođenu nakon 31. kolovoza 2015. godine)
  2. Ispunjeni UPITNIK ZA RODITELJE
  3. Ispunjenu UPISNICA u OŠ – 22-23
  4. Ispunjenu ANKETA ZA VJERONAUK
  5. Ispunjeni ANKETA ZA INFORMATIKU
  6. Ispunjeni anketni list za produženi boravak

GEOLOŠKI DAN

Istraživači nižih razreda posljednjih su mjesec dana na satovima Istraživačke grupe proučavali geološka razdoblja. Od formiranja Zemlje i Mjeseca, preko pojave života i cijanobakterija koje su milijardama godina ispuštale kisik u atmosferu pa sve do kraja paleozoika koje je završilo najvećim izumiranjem u Zemljinoj povijesti.

Nastavi čitati