Dan sigurnog Interneta

Svake se godine drugog utorka u veljači obilježava Međunarodni Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day – SID). Ovogodišnji moto je: „Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama“. Cilj je osvijestiti, educirati i potaknuti sigurnije i odgovornije korištenje interneta (računala i mobitela), osobito među djecom i mladima u svijetu. Međunarodni Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) ove godine obilježava se u utorak, 6. veljače 2018. pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.
Dan sigurnijeg interneta se obilježava u više od 130 država svijeta, u Hrvatskoj su se brojne škole uključile u obilježavanje, pa tako i naša škola PŠ Vrbnik.

Nastavi čitati

<3 Valentinovo <3

Ah, ta ljubav…

U srijedu 14. veljače započela je korizma, no ove je godine Čista srijeda protekla u tonu ljubavi. Kao i svake godine u holu je bila postavljena kutija u koju smo mogli ubaciti svoje nježne poruke. Neki su to činili javno, a neki se tiho prišuljali dok nije bilo svjedoka. Za vrijeme drugog velikog odmora kutija je otvorena u zbornici i pisma su došla do svojih vlasnika.

Nastavi čitati

Mesopust 2018. – razredna nastava

Maškare 2018.

U sunčanu nedjelju 4. veljače vrtićarci i učenici nižih razreda sudjelovali su u maškaranoj povorci. Oko 15.30h okupili smo se ispred hotela Vrbniče nad morem. Na čelu sa reduta bendom krenuli smo ulicama staroga grada, Pod Kaštel pa sve do Trga Škujice. Na Škujici smo zapjevali i zaplesali te se fotografirali. Učenici, a i učitelji odabrali su maske po svojim željama. Mašte i kreativnosti nije nedostajalo.

Nastavi čitati

Brošura za roditelje-,,Intervju s roditeljima – odgovori koje je dobro znati”

U listopadu 2017. godine, u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga održan je godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj . Zadatak Radne skupine je savjetovanje Ureda o provedbi opće strategije Nacionalnog informacijskog sustava za droge, metodama prikupljanja i analize podataka, komunikacijskoj strategiji i daljnjem razvoju, aktualnim temama i trendovima koji se pojavljuju na području novih psihoaktivnih tvari, predlaganje aktivnosti i mjera te sudjelovanje u izradi radnih dokumenata i stručne literature. Na godišnjem sastanku predstavljen je nacrt brošure namijenjene informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima, te je sa članovima spomenute Radne skupine usuglašena konačna verzija brošure ,,Intervju s roditeljima – odgovori koje je dobro znati” koju možete preuzeti ovdje. 

Nastavi čitati

Advent va Vrbniku

Središnji događaj tjedna pred zimske praznike u Vrbniku je božićna priredba koju učenici tjednima vrijedno pripremaju sa svojim učiteljima. Ove godine održala se u subotu uoči treće adventske nedjelje u jutarnjim satima, a odvijala se s posebno velikim uzbuđenjem jer je po prvi put bila dio Adventa va Vrbniku.

Nastavi čitati

Izlet u Rijeku

Učenici razredne nastave dana 28.11.2017. posjetili su Rijeku. Okupili smo se u školi kao i svakog dana oko 7.30 sati. Zajedno sa svojim učiteljima sišli smo u blagovaonicu po marendu koju je pripremio kuhar. Zatim smo se uputili na autobusnu stanicu gdje nas je dočekao autobus. Krenuli smo u 8 sati.

Nastavi čitati

Andrinja 2017.

U Puntu je u petak 1. prosinca održan tradicionalni malonogometni turnir povodom proslave zaštitnika mjesta sv. Andrije. Naša je ekipa ždrijebom dobila vrlo teške protivnike i osvojila 6. mjesto na ljestvici ukupnog poretka.

Bravo dečki!

Humanitarni koncert školskih zborova otoka Krka

I ove godine ćemo se pred Božić okupiti u blagdanskom raspoloženju u dvorani Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” u Krku na koncertu koji će nam prirediti učenici i učitelji triju otočnih osnovnih škola. Kako je koncert već tradicionalno humanog karaktera, ovim putem vam prenosimo dopis ravnatelja škole, g. Serđa Samblića u kojem detaljnije možete pročitati o namjeni prikupljenih dobrovoljnih priloga ove godine koji su namijenjeni liječenju malenog Gabriela Mancea iz Šila. Gabriel  je dječak rođen 2014. godine kojemu je odmah dijagnosticirana teška hipotonija.  Još na jedinici intenzivnog liječenja kreće njegova kompletna liječnička obrada, a nakon dvije i pol godine dobiva konačnu dijagnozu – Prader Willi sindrom. Njegovo liječenje se nastavlja jer s pune tri godine on još uvijek ne hoda.

Koncert će se održati u četvrtak, 21. prosinca s početkom u 17 sati.

Dođimo, radujmo se zajedno i pokažimo svoju solidarnost!