Čuvari čakavštine na Ča-čitalnici u Kastvu

Po četvrti put u Kastvu je održano dvodnevno natjecanje u interpretativnom čitanju proznih čakavskih tekstova pod geslom „Čuvan ča, nosin ča, govorin ča, pišen ča, kantan ča!“ s ciljem okupljanja zaljubljenika u čakavštinu, poticanja njegovanja čakavštine osobito među djecom i mladima, ali i očuvanja izvornih govora od izumiranja. Projekt su pokrenule učiteljice Dragica Stanić, Karmen Šimetić i Dubravka Uroda povodom obilježavanja 150. obljetnice od otvaranja kastavske čitalnice (1866.) Projekt je podržao Grad Kastav, Primorsko-goranska županija, a postao je djelom programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstva Kastav u okviru Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Nastavi čitati

Ekskurzija osmaša

U utorak, 10.09.2019 uz pratnju učiteljice Lucije Šarinić  krenuli smo transfer kombijem  u 6:40 iz Vrbnika do Dunata, gdje smo se ukrcali u autobus s ostalim učenicima iz PŠ Baška i PŠ Vrh. Jadranskom magistralom vozili smo se do Senja gdje smo imali kratku pauzu. Nakon pauze uputili smo se autocestom do Zadra. Uz pratnju vodiča razgledali smo crkvu sv. Marije, sv. Krševana, sv. Donata, Morske orgulje, Pozdrav Suncu i katedralu sv. Stošije koju smo razgledali i iznutra. Nakon obilaska grada i ručka uputili smo se prema PP Vransko jezero gdje smo s vidikovca Kamenjaka imali prekrasan pogled na jezero i NP Kornati. Uputili smo se prema hotelu Imperial u Vodicama, nakon dolaska imali smo slobodno vrijeme, večeru i noćenje.

Nastavi čitati

Uređenje školskog igrališta

Učenici naše škole nemaju dvorane tako da satove TZK-e provode tijekom cijele godine na igralištu. Početkom ove godine učiteljica Ksenija odlučila je urediti dio igrališta s nekoliko igara za tjelesni. Uz pomoć domara Marka naslikali su igru Školicu, Gađanje u metu, skok u dalj… planiraju osmisliti i iscrtati jos nekoliko igara s ciljem da učenicima bude zabavnije na igralištu!

Na njima je sada da se zabave u novim igrama te da pripaze i čuvaju igralište!

Početak nove školske godine 2019./2020.

Nastava za sve učenike PŠ Vrbnik započinje 9. rujna 2019. godine u 7,45 sati.
Prijem prvašića će biti u 8,00 sati u učionici prvog razreda. Ostali učenici će imati sat razrednika.
Marenda za sve učenike će biti u 9,20 sati, a potom ćemo se uputiti  na sv. misu s početkom u 10,00 sati. Nakon sv. mise je organiziran prijevoz u 11,00 sati za učenike putnike.

Prvi dan nastave nije potrebno nositi školsku torbu. Učenici će preuzeti udžbenike koje dobivaju/zadužuju u školi.

Produženi boravak započinje u utorak 10. rujna.

Roditeljski sastanak za sve razrede održat će se u utorak 17. rujna u 19,00 sati.

Svim učenicima, a posebno prvašićima, njihovim roditeljima i učiteljima želimo dobar početak te puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Obavijest o subvenciji za šk. god. 2019./2020.

Poštovani roditelji!

Sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve udžbenike obveznih i  izbornih predmeta od prvog do osmog razreda, sredstva se osiguravaju u državnom proračunu, a nabavu udžbenika provodi škola.

Udžbenici će se moći besplatno preuzeti u školi na početku nove školske godine.

Roditelji kupuju sami druga nastavna sredstva i materijale prema dolje navedenom popisu dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2019./2020.

Molimo roditelje da kupuju točno navedene naslove odnosno autore i nakladnike prema zadanom popisu.

Prema odluci načelnika, Općina Vrbnik će svim učenicima PŠ Vrbnik isplatiti novčanu naknadu za nabavu dopunskih nastavnih sredstava i materijala, koju ćete moći podignuti od 2. rujna 2019. godine u Općini Vrbnik.

POPIS DOPUNSKIH NASTAVNIH SREDSTAVA

ODLUKA OPĆINSKOG NAČELNIKA

Podjela svjedodžbi i priredba

Na kraju ove nastavne godine u četvrtak 4. srpnja bit će podijeljene svjedodžbe učenicima od 1. do 7. razreda u školi u 18.30 sati. Nakon toga su svi pozvani da uz roditelje i sumještane otprate naše osmaše na put ka srednoj školi uz prigodnu priredbu u Domu na Škujici s početkom u 19 sati. 

Vidimo se!

Obilježili smo Dan škole

U nastavku naslova slobodno je moglo pisati i KONAČNO, ali mi smo ozbiljni pa… 🙂

Osnovna škola “Fran Krsto Frankopan” svoj dan slavi 30. travnja, a naša ga područna škola tradicionalno obilježava druženjem u prirodi. Kako je ovo proljeće bilo vrlo kišovito, danas smo uspjeli iskoristiti priliku da izađemo iz škole i družimo se uz more.

Nastavi čitati

Idemo u srednju!

Od ponedjeljka 27. svibnja započele su prijave u sustav za upis u srednju školu. U četvrtak 23. svibnja održan je webinar na kojem su osmaši mogli dobiti detaljne upute o proceduri upisa koja je pred njima. Ovdje vam donosimo osnovne informacije i važnije datume uz napomenu da sve informacije možete dobiti u publikaciji “Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. – Idemo u srednju!”

Nastavi čitati