Lara i Dea sudjelovale na turniru u Novom Marofu

U nedjelju 26. siječnja bio je turnir iz streličarstva u Novom Marofu. Dea Justić, Elhana Majetić, ja i naša trenerica Marta Matić, krenuli smo u 8:15 iz Krka prema našem odredištu. U Novi Marof smo stigli oko 11:30. Prvo smo se prijavili na natjecanje a potom otišli na ručak. Nakon ručka otišli smo u dvoranu u kojoj se održavao turnir te smo složili svoje lukove i pronašli svoje startne pozicije.

Nastavi čitati

Obavijest o kalendaru nastave u 2. polugodištu i nadoknadi dana provedenih u štrajku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je dana 18. prosinca 2019. godine donijelo odluku o produljenju nastavne godine i odstupanju rokova utvrđenih Odlukom vezano uz trajanje odmora učenika osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u Primorsko-goranskoj županiji.

Odlukom je Osnovnoj školi ” Fran Krsto Frankopan ” dana suglasnost za sljedeći kalendar rada u 2. polugodištu šk. god. 2019./2020.

Predlažemo da sudjelujete…

ProBodul.Net (Projekt osvješćivanja za bezbrižno odrastanje djece uz nove elektroničke tehnologije) projekt je LAG-a Kvarnerski otoci koji u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine, u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk), s početkom u 17.00 sati, donosi predavanje na temu Što roditelji trebaju znati o sigurnosti i privatnosti djece na Internetu.

Nastavi čitati

HEP darovao vrbničkoj školi tri nova računala

Za naše male genijalce je projekt koji Hrvatska elektroprivreda d.d. organizira od 2015. godine. HEP donacijom računalne opreme, onim osnovnim školama kojima je to potrebno, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja. Jednom godišnje školama, koje ispune uvjete natječaja, daruju ukupno 100 novih računala.

Nastavi čitati

Glazbeni instrumenti od kućnog otpada

Drugi i treći razred dobio je zadatak pretražiti kućanske ormare te od stvari koje im više nisu bile potrebne izraditi glazbeni instrument. Učenici su bili oduševljeni dobivenim zadatkom te su ga shvatili vrlo ozbiljno. Rezultat zadatka je bio odličan!!  U razredu smo dobili pravi orkestar. Učenici su izradili bubnjeve, šuškalice, zvečke, bongos, siringa (Panova frula), gitare i ukulele. Odlučili smo taj trud predstaviti ostalim učenicima škole te napravili izložbu naših recikliranih instrumenata u školskom hodniku.

učiteljica Kristina

Jazz u Područnoj školi Vrbnik

Međunarodni festival jazz glazbe pod nazivom “JazzTimeRijeka” u sklopu ovogodišnjeg 28. izdanja predstavlja edukativni projekt “Jazz u školama” osmišljen s ciljem da sve više djece i mladih ljudi upozna s čarima slušanja i sviranja jazza. Ideja je proširiti jazz glazbu u škole uz koncerte, predavanja i radionice. Ovaj edukativni projekt, čiji su pokrovitelji  Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, obuhvaća predstavljanje jazz glazbe nastupom renomiranih jazz glazbenika i edukatora u trajanju od jednog školskog sata.

Nastavi čitati