21. saziv Male staroslavenske akademije „Dr. Antun Mahnić“

Mala staroslavenska akademija je školski projekt OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk koji se po 21. put održao u MŠ Krk, a okupio je sedmaše  PŠ Vrh, PŠ Vrbnik, PŠ Baška i PŠ Punat, a pridružili su se nam se i učenici OŠ Omišalj, OŠ Malinska-Dubašnica, OŠ „Milan Brozović“ Kastav, OŠ „Fran Franković“ Rijeka i OŠ Kraljevica. Sudjelovali su i učitelji povijesti, hrvatskog jezika, informatike, glazbene i likovne  kulture te vjeronauka. Ukupno četrdesetak sudionika. Iz PŠ Vrbnik sudjelovala je učenica Ivana Zahija te učiteljice povijesti Iva Dujmović i Dina Valković.

Nastavi čitati

Prvi put flaširano i etiketirano ulje naše škole

U školskom okruženju  rastu dvije masline koje su nas ove jeseni obdarile mnoštvom svojih plodova. Naime, učenici viših razreda predvođeni učiteljicom Ljubicom Matanić u višednevnom branju ubrali su oko 100 kilograma maslina.

Maslinovo ulje će se po prvi put ove godine flaširati u bočice zapremnine 0.25 l i nositi etiketu Ekoškole „Fran Krsto Frankopan“ Krk s naznakom da se radi o maslinovom ulju Područne škole Vrbnik. Do sada su na ovakav način bila pohranjena maslinova ulja maslinika MŠ Krk i PŠ Vrh, a od ove školske godine možemo se i mi pohvaliti doprinosom i ekološkim akcijama naše područne škole.

Nastavi čitati

Prijave za audiciju

Slikovni rezultat za singing childUčiteljica glazbene kulture Ana Jagić-Aljić poziva zainteresirane učenike od 1. do 8. razreda da se jave svojim razrednicima do 13. studenog (utorak) ukoliko su zainteresirani za audiciju za festival “Dica va Puntu kantaju”. Datum audicije javt ćemo naknadno kada se bude znao broj zainteresiranih pjevača.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada.

Datum dana kruha povezan je sa  Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti.

Datum dana kruha obilježava se u vrtićima, školama, učeničkim domovima i institucijama koje se bave djecom.

U našoj školi svake godine obilježavamo Dane kruha prigodnom priredbom, izložbom učeničkih radova, krušnim proizvodima i kolačima….

Nastavi čitati

Terenska nastava za osmaše – Grad Rab, Spomen-groblje Kampor i otočić Sveti Grgur

U petak 21. rujna 2018. godine uputili smo se na terensku iz povijesti kojoj je prisustvovalo 33-oje odabranih učenika osmih razreda svih osnovnih škola otoka Krka. Pratila su nas 4 učitelja povijesti, a s nama je bila učiteljica Dina Valković koja je također vodila i krčku grupu osmaša. Iz vrbničke osnovne škole odabrani učenici bili su: Mara Vadnov, Doroteo Dobrinčić, Nikolina Grgurić i Veronika Justić.

Nastavi čitati

Prvi dan nove nastavne godine

Nova nastavna godina započinje 3. rujna 2018. g. u 7,45 sati.
Prijem prvašića će biti u 8,00 sati. Ostali učenici će imati sat razrednika.
Marenda za sve učenike će biti u 9,20 sati, a potom ćemo se uputiti  na sv. Misu s početkom u 10,00 sati. Nakon sv. Mise biti će organiziran prijevoz u 11,15 sati za učenike putnike.

Prvi dan nastave nije potrebno nositi školsku torbu.

Roditeljski sastanak za sve razrede održat će se u četvrtak 6. rujna u 18,30 sati.

Prvašićima i svim ostalim učenicima želimo dobar početak te puno uspjeha
u novoj školskoj godini!

Obavijest o sufinanciranju udžbenika

Obavještavaju se roditelji učenika koji pohađaju OŠ “Fran Krsto Frankopan” PŠ Vrbnik kao i učenika srednjih škola da će Općina Vrbnik sufinancirati nabavku udžbenika.

Molimo roditelje učenika koji pohađaju srednje škole u Rijeci obavezno donesu potvrdu o školovanju.

Isplata će se vršiti na blagajni Općine od 23. do 30. kolovoza 2018.

Općina Vrbnik