Održana 5. robotrka na prstenac u Barbanu

U Barbanu je 19.kolovoza 2017.godine od 10:00 do 14:00 sati, u dvorištu crkve u
Barbanu, održano završno natjecanje u okviru 5.Robotrke na prstenac. U sklopu 5.Robotrke
na prstenac su već održana dva natjecanja. Prvo natjecanje je održano 29.travnja
2017.godine u Puli, domaćin je bila Industrijsko-obrtnička škola Pula, i na njemu je
sudjelovalo 63 učenika u 21 ekipi. Drugo natjecanje je održano 3.lipnja 2017.godine u
Čavlima, domaćin je bila Osnovna škola Čavle, a na njemu je sudjelovalo 66 učenika u 22
ekipe. Na završnom natjecanju 19.08.2017.godine u Barbanu je sudjelovao 51 učenik u 17
ekipa. Ekipe koje su sudjelovale u 5.Robotrci na prstenac su iz Pule, Barbana, Vodnjana,
Banjola, Krka, Vrbnika, Čavli, Rijeke, Pazina, Poreča i Medulina, a na svim natjecanjma je
sudjelovao ukupno 91 učenik.

Nastavi čitati

Webinar o upisima u srednju školu

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live 

Obzirom da se webinar održava u vrijeme kada imate nastavu, snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr.

Nagradni posjet četvrtaša Hrvatskom šumarskom institutu

31. ožujka 2017. godine krenuli smo s izvedbom našeg eko projekta „Mora li otpad biti smeće?“. Tada još nismo mogli ni naslutiti da ćemo, zahvaljujući upravo tom projektu, otići na besplatni izlet. Naime, moramo vam se pohvaliti da smo pobjednici eko nagradnog natječaja za djecu u grupnoj kategoriji koji već tradicionalno u ožujku objavljuje TKD Ponikve Krk d.o.o. U videu koji možete pogledati u nastavku vidjet ćete kako je tekao sam proces izvedbe projekta i rezultate koje smo dobili. Sve je to zabilježila naša učiteljica Kristina te su te slike ona i učiteljica Klaudija složile u jednu prezentaciju.

Nastavi čitati

Biciklistička avantura

U četvrtak 11. svibnja učenici 3.r. u školu su došli biciklima. Taj je dan u školu došao gospodin Damir Kremenić koji je ocjenjivao naše znanje u vožnji bicikla. Četvrti školski sat svi iz razreda otišli su na školsko igralište gdje su bili postavljeni čunjevi. Vozili su bicikle između i oko čunjeva. To su svi učinili jako dobro te je svatko dobio svoju vozačku za bicikl.

Taj je sat bio jako zanimljiv i puno je učenika iz škole izašlo na školsko igralište gledati kako vozimo.

Ema Lukarić, 3.r.

Sve fotografije možete vidjeti ovdje.

Obavijesti za osmaše

Primili smo nekoliko novih obavijesti vezanih uz upise u srednju školu:

  • Predrok za upis u Trgovačku i tekstilnu školu u Rijeci, za smjer Dizajner odjeće, će se održati u subotu, 13.05.2017. i 20.05.2017. s početkom u 09,00 h. Pripreme koje obuhvaćaju crtanje i slikanje održat će se u prostorijama Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci. Pribor za rad je osiguran te ga nije potrebno donositi.
  • Otvoreni Dan Medicinske škole u Rijeci održat će se  u  utorak, 16. svibnja 2017. u Cambierievoj (u krugu KBC Rijeka) od 10,00 do 18,00 h.
  • Obrtnička komora Primorsko goranske županije organizira Dan obrtništva i poduzetništva koji će se održati 18.5.2017. s početkom u 10.00h u Art kinu Croatia (Krešimirova 2, RIjeka). Svrha manifestacije je promocija upisa učenika u obrtnička i strukovna zanimanja na području Primorsko-goranske županije, a koju će predstaviti uspješni obrtnici i poduzetnici, te predstavnici strukovnih škola.