Radni tjedan završili smo opuštajuće tj. branjem školskih maslina

Kao svake godine i ove smo pokrenuli akciju branja školskih maslina. Glavni pokretač bila je učiteljica Ana Matanić, a u branju nam se pridružila i umirovljena učiteljica Ljubica Matanić.

S branjem smo započeli i petak 21. listopada treći školski sat i nastavili sve do kraja nastave. Brali su svi učenici viših razreda, a u branju su im se pridružili razrednici te domar Marko. Započeli smo postavljanjem ponjava ispod dviju maslina, a zatim smo rukama i grabljicama brali plodove. Neki su se okušali i u rezanju grana. Najljepše nam je bilo sjediti u krugu i brati masline s odrezanih grana. Ove je godine bilo stvarno puno maslina. Nabrali smo 72 kilograma plodova. Učiteljica Ljubica odnijela je vreće s maslinama u uljaru.

Maslinovo ulje će se koristiti u pripremi školske marende te pakirati u male bočice s etiketom Eko škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk, Područna škola Vrbnik. Ovogodišnje branje nam je bilo posebno zanimljivo jer je učiteljica Ana slavila rođendan te nas je počastila slatkišima i grickalicama koji su nam dali energiju za brži i bolji rad.

Lola Milovčić i Matina Sabljić, 6.r.

Odgovori