Malo nas je, al` nas ima

Generaciju 2022./2023. čine čak sedam učenika te je jasno da im ovaj natpis s majica posve odgovara. Omjer u razredu je 1:6, odnosno jed(i)na cura među dečkima. Kako je i ona to sama rekla, nije joj uvijek bilo jednostavno u takvoj manjini, ali snašla se naša Ida.     

U petak, 7. srpnja, u dvorani u školi, naši osmaši su nam priredili završnu priredbu. Uz već sad tradicionalnu prozivku učenika išli su šaljivi stihovi o svakom od njih. Za stihove je zaslužna knjižničarka Irena Žgaljić Magašić, koja je izvlačila podatke o njima od njih samih i složila originalne stihove.

Slijedile su recitacije, a zatim filmić napravljen od sličica koje su pokazale njihovo odrastanje od samog polaska u školu, pa sve do završetka školovanja u osnovnoj školi u Vrbniku.

Priredba se odvijala u jednoj toploj atmosferi uz drage učitelje, roditelje, braću, sestre i prijatelje. Učiteljima koji su im predavali, poklonili su ružu i mali dar (svojih ruku djelo i uz „malu“ pomoć razrednice), a ostalu ekipicu su pozvali na tortu i kolače.

Osmašima je posebno bilo drago jer je prisustvovao i njihov razrednik Dragan Džeko koji ih je vodio do drugog polugodišta osmog razreda. Kako je on morao otići u mirovinu, zamijenila ga je nova razrednica, Ibojka Muždeka Mesaroš. Ovaj tako miran i posebno dobar razred, prihvatio je sve promjene bez imalo otpora.

Nakon dobivenih svjedodžbi i poklon knjiga kojima su nagrađeni troje učenika za odličan uspjeh u svih osam razreda, slijedila je pjesma „Uhvati ritam“ od „Parnog valjka“. Ovaj razred koji je teško nadmašiti u tome koliko su dobri, ipak ne vole baš pjevati (bar ne pred publikom), zato ih moram posebno pohvaliti što su pristali na to. Doduše sve je bilo mnogo lakše uz podrške na gitari od strane učiteljice Željke Komlenac i njihovog prvog učitelja Tomislava Božića te vokalne podrške njihove razrednice. Muzičkoj pratnji se  pridružio i Ivan Bolonić koji je pratio ritam na cajonu.

Priredba je bila kratka, ali od srca. Ugostili su i poslužili svoje (naše) goste, a onda tiho pobjegli da se provesele i zabave daleko od učitelja i roditelja. Na kraju, tako i treba, to je njihov dan. Kako se moglo i predvidjeti, to druženje je prošlo bez ikakvih problema.

Nije mi nimalo bilo teško zavoljeti ih u ovom kratkom vremenu te je i razumljivo da se grlo malo stegne, a oči na tren zasuze. Rastanak za sobom vuče gomilu emocija.

Ivane, Amele, Ida, Damjane, Niko, Josipe i Pavao, neka Vas sreća prati.

razrednica: Ibojka Muždeka Mesaroš

Odgovori