Advent va Vrbniku

Središnji događaj tjedna pred zimske praznike u Vrbniku je božićna priredba koju učenici tjednima vrijedno pripremaju sa svojim učiteljima. Ove godine održala se u subotu uoči treće adventske nedjelje u jutarnjim satima, a odvijala se s posebno velikim uzbuđenjem jer je po prvi put bila dio Adventa va Vrbniku.

Naime, ponukani potrebom za pomoći malenom Gabrielu Mance, PŠ Vrbnik, DV “Katarina Frankopan” Vrbnik i VKD Frankopan organizirali su cjelodnevno adventsko druženje koje je započelo u jutarnjim satima pripremanjem štandova sa ukrasima koje su djeca izrađivala proteklih tjedana, po čemu je slijedila već spomenuta priredba. Pridružili su nam se i dragi uzvanici: općinski načelnik g. Dragan Zahija, župnik Ivan Brnić i ravnatelj Škole g. Serđo Samblić.

Program koji su vodili učenici Mara i Lovro započeo je pjesmom Božić je tu, dok su posebne simpatije dobili vrtićarci sa svojom izvedbom pjesme Blistaj, blistaj zvijezdo mala.

Sedmaši su nas podučili če se jalo za Bedenj.

Slijedio je red glazbe i red plesa.

No, svi prisutni bi se složili da je vrhunac priredbe bio igrokaz starije dramske grupe pod nazivom Božić bez struje.

Program je završio pjesmom Od Božića do Božića.

Nakon priredbe nastavilo se druženje stanovnika Vrbnika i putnika namjernika na Škujici. Okupljeni su se mogli okrijepiti toplim čajem i kuhanim vinom koje su pripremali školski kuhar i članice VKD-a, dok se u šatoru moglo osladiti kobasicama. Pekara Vrbnik potrudila se da se svi zaslade friškom pogačom i odličnim kroštulima. Ništa od ponuđenog nije imalo istaknutu cijenu, već su posjetitelji prilagali dobrovoljni dar za Gabrielovo liječenje.

Ovim putem posebno se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom humanitarnom projektu, a posebno sponzorima:

  • Općini Vrbnik
  • TZO Vrbnik
  • Pekari Vrbnik
  • PZ Gospoja
  • PZ Vrbnik
  • Kući vina Ivan Katunar
  • Vinariji Katunar
  • Vinariji Nada
  • te Vinariji Šipun.

U popodnevnim satima pridružio nam se i Gabriel. Od srca mu želimo sve najbolje i što kraće i uspješno liječenje.

Od prodaje ukrasa, čaja i kuhanog vina prikupljeno je 16 625,30 kn i 30 eura, a od jela i pića 10 556kn, ukupno 27 181,30 kn i 30 eura.

Za sve koji nisu mogli biti s nama i sudjelovati svojim novčanim prilogom, mogu to učiniti na tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu krčkih osnovnih škola u dvorani SŠ “Hrvatski kralj Zvonimir” u četvrtak 21. prosinca u 17 sati.

Svim ljudima dobre volje, a posebno obiteljima naših učenika, djelatnici škole Vrbnik žele božićnim blagoslovima obasute zimske praznike i sretnu nadolazeću godinu!

učiteljica Martina Jurjević

Djelić predivne atmosfere pogledajte u našoj foto galeriji.

 

Odgovori