Bili smo na Hajdukovoj utakmici

U Splitu se 13. svibnja održala utakmica Hajduk – Osijek na Poljudu. S otoka Krka prema Splitu krenula su tri kombija i jedan autobus. Kada smo se svi okupili na stanici u Malinskoj, ukrcali smo se u autobusbus i kombije te u 8:00 krenuli za Split.

Iz naše škole na utakmicu su išli Petar Bolonić, Ivan Bolonić, Stela Avsec, Rino Juranić, Bartol Čubranić i ja. Putem smo se svi družili i pjevali hajdučke pjesme. Nakon 5 sati vožnje stigli smo u Split. Odmah smo krenuli na Poljud jer smo imali priliku razgledati muzej koji je u sklopu stadiona. U muzeju smo vidjeli mnoštvo slika igrača i trenera sa raznih utakmica i turneja kao i preko 3000 medalja, pehara i priznanja  koje je Hajduk osvajao. Također smo se mogli fotografirati u novinarskom salonu te na samom travnjaku. Nakon kratkog posjeta stadionu otišli smo na ručak u obližnji restoran, a nakon ručka vratili smo se ispred stadiona gdje smo u fan shopu kupovali razne stvari. Šalove, majice, kape, lopte, balone… ispred stadiona upoznali smo i najstarijeg navijača Hajduka koji već 73 godine navija za Hajduk i ide na svaku Hajdukovu utakmicu te sa sobom nosi albume sa slikama na kojima je on i hajdukovi igrači, razne šalove, i nekoliko trubica. U 18:00 okupili smo se svi ispred ulaza u svlačionice gdje su se djeca s otoka, koja su imala priliku istrčati sa igračima na teren, okupila te krenula prema svlačionicama. Iz Vrbnika su to bili Ivan, Rino i Stela.

Utakmica je započela u 19:00. nakon 90 minuta igre, završilo je 1:1. nitko nije bio baš sretan rezultatom ali se svima diglo raspoloženje kada smo imali priliku čekati nogometaše ispred ulaza, koji su se s nama slikali i davali nam autograme. Kućama smo krenuli oko 10:00 sati.

Marta Zahija, 8. razred

 

Odgovori