Božićno-novogodišnji koncert u Krku

03-bozicni-koncert

U četvrtak  22. prosinca 2016. godine u dvorani Srednje škole „Hrvatski kralj Zvonimir” u Krku održan je tradicionalni božićno-novogodišnji koncert dječjih zborova OŠ „Fran Krsto Frankopan”, OŠ „Malinska-Dubašnica“ te  OŠ „Omišalj”.

Naša je škola tako šesnaesti put po redu organizirala božićno-novogodišnji koncert najavivši skorašnji dolazak Božića, ali i kraj prvog obrazovnog razdoblja. Združeni zborovi Matične škole Krk te Područnih škola Baške, Vrbnika i Punta svojim su nam pjesmama uljepšali predbožićni ugođaj, a u tome su im se pridružili i zborovi Osnovne škole „Malinska-Dubašnica“ i Osnovne škole „Omišalj“ s pripadajućom područnom školom Dobrinj.

U programu je sudjelovalo petstotinjak učenika, a za organizaciju pobrinula se Područna škola Vrbnik koja je kroz pjesmu i 8 prikaza ispreplela tradiciju i današnjicu. Motiv koji je učitelje i učenike ove Područne škole vodio u pripremi ovogodišnjeg koncerta bile su dvije riječi nekad i sad gdje su se prikazale neke od temeljnih karakteristika Božića na način kako se to na našem otoku odvijalo nekad i kako se to događa sada te tako upozorili na činjenicu da je potrošačko društvo Božić okrenulo u svoju korist, a da su se pritom prave vrijednosti Božića možda zaboravile.

Kao što smo to činili prethodnih godina i ove smo godine, udruženi u želji da pomognemo, humanitarni dio koncerta posvetili dvjema osobama iz naše sredine Roku Vidakoviću, dječaku kojemu je tijekom srpnja dijagnosticiran i operiran tumor te gospođi Hasibi Majetić, majci učenice 5. razreda kojoj je dijagnosticirano gubljenje vida. S ponosom možemo reći da smo dobrovoljnim prilozima, a koji su se sakupljali na dvama štandovima na ulazu u dvoranu, tijekom koncerta sakupili 11.306,40kn.

Zahvaljujemo svima koji nam iz godine u godinu nanovo pomažu u realizaciji ovoga projekta, a posebno hvala svima vama koji ste odvojili malo svoga vremena i došli na naš koncert te tako pomogli onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Svima, još jednom, od srca HVALA!

Anita Jelenović

Fotografije nam je ustupio Igor Gržetić.

01-bozicni-koncert 02-bozicni-koncert 04-bozicni-koncert 05-bozicni-koncert 06-bozicni-koncert 07-bozicni-koncert 09-bozicni-koncert 10-bozicni-koncert 11-bozicni-koncert 12-bozicni-koncert 14-bozicni-koncert 15-bozicni-koncert 16-bozicni-koncert 17-bozicni-koncert 18-bozicni-koncert 19-bozicni-koncert 20-bozicni-koncert

Odgovori