Dan škole u prirodi

Dan pogibije Zrinskog i Frankopana spomendan je u Hrvatskoj.

Posvećen je Petru Zrinskome i Franu Krsti Frankopanu, kao simbolima žrtve za slobodu i pravdu hrvatskoga naroda i hrvatske domovine.

Obilježava se na dan njihove pogibije, 30. travnja, uz geslo Navik on živi ki zgine pošteno.

 30. travnja i naša škola obilježava svoj dan odnosno Dan škole.

Dan škole obilježili smo u utorak 30. travnja druženjem u prirodi.

Učenici od prvog do četvrtog razreda su pješačili prema Kozici i Zgribnici, a učenici od petog do osmog razreda su krenuli na dužu rutu do plaže Potovošće. 

MLAĐI RAZREDI U ŠETNJI DO KOZICE I ZGRIBNICE

Oko 8.00 sati krenuli smo u šetnju prema Kozici. Na Kozici smo bojali oblutke, crtali, igrali razne igre i bacali kamenčiće u more. Zatim smo se prošetali do Zgribnice. Tamo smo marendali hamburgere koje nam je pripremila kuharica, a servirale naše učiteljice prema našim željama. Nakon marende smo se poigrali, a za kraj druženja smo se podijelili u četiri ekipe i  natjecali u štafetnim igrama: prenošenju jaja na žlici, skakanju u vrećama i na kraju smo odmjerili snage u potezanju konopa.

Kada smo završili s igrama bili smo umorni, ali sretni. Veseli i zadovoljni vratili smo se kućama. Bio je to jedan lijep i ugodan dan.

učenici 3. razreda

 STARIJI RAZREDI PROSLAVILI DAN ŠKOLE NA POTOVOŠĆU

30. travnja obilježavamo Dan naše škole. Učenici predmetne nastave obilježili su ga druženjem i roštiljanjem na Potovošću. Toga smo se dana najprije svi okupili u školi te smo oko 8.15 krenuli. Šetnja do Potovošća bila je zbog nizbrdica ugodna. Hodali smo, razgovarali, slušali glazbu. Kada smo stigli, svaki je razred krenuo postavljati roštilj. To su uglavnom radili dječaci. Neki su se snašli bolje, a neki lošije. Na roštilju smo pekli pljeskavice i onda radili hamburger. Imali smo i ćevape. Kada smo svi pojeli pripremljenu hranu, još smo se malo igrali pa smo prošetali do samoga mora. Mnogi su hodali po plićaku.

Oko podna smo se okupili i krenuli natrag. Tada je bilo malo neugodno hodati jer je uzbrdica bila strma, a sunce jako. Na kraju smo se umorni, ali zadovoljni, vratili svojim kućama.

Vida Milovčić i Tonka Šušak, 5.r.

Odgovori