Dane kruha ponovno obilježile šurlice

U srijedu 16. listopada u školi Vrbnik obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježavanje je zapravo započelo tjedan dana ranije kada su učenici svih osam razreda uz pomoć svojih učitelja i poduku gđe. Katice Kovačević izradili 16,5 kilograma šurlica.

Program su vodile učenice 8. razreda Ivana i Viktorija, a prvi su nastupili vrtićari s recitacijom o kruhu i pecivima. Uslijedili su sedmaši koji su također recitirali o kruhu – onom tradicionalnom, ali i sve modernijem pristupu kruhu koji je izrađen od raznih vrsta žitarica i sjemenki.

Učenici nižih razreda udružili su se i zajedno otpjevali pjesmu Mlin, nakon čega su učenici 2. i 3. razreda recitirali i to na standardnom hrvatskom kao i na čakavštini.

Šestaši i sedmaši pokazali su znanje o kruhu i na engeleskom jeziku citirajući izreke poznatih o kruhu.

Ida nam je otpjevala pjesmu Kruh koji dijelimo uz pratnju svog razreda i Mavra na klavijaturama.

Posebno je rado na hodniku bio viđen naš Rino koji se ustao u 5 ujutro i ispekao preko 50 krafni punjenih čokoladom i marmeladom. Psssst! Šuška se da ga možete unajmiti kao slastičara za razne prigode 🙂 Nećete pogriješiti, stvarno su bile odlične!

Naš župnik Ivan Brnić predvodio je blagoslovnu molitvu nakon koje smo se svi uz pratnju Mantinjade koju su izvodili Mauro i Andrija uputili prema blagovaoni u kojoj je poslužena marenda – šurlice koje smo sami izradili i gulaš kojeg na je skuhao kuhar Franjo.

Koliko je bilo slasno, pogledajte u foto galeriji.

Odgovori