Dani kruha i plodova zemlje obilježeni kratkom školskom priredbom

Protekle dvije školske godine bile su obilježene epidemiološkim mjerama koje nam nisu omogućavale zajedničko obilježavanje važnih događaja u prostoru škole. Zato smo se s velikim užitkom ponovno svi okupili u srijedu 12. listopada u holu škole kako bismo obilježili Dane kruha i plodova zemlje. Hol i učionice škole cijeli su tjedan uređivali učenici razredne nastave sa svojim učiteljima, kao i članovi mlađe te starije likovne grupe, a pripremili su na velikom stolu i izložbu jesenskih plodova, njihovih prerađevina i gotovih pekarskih proizvoda.

Na početku četvrtog školskog sata svi đaci i učitelji okupili su se na školskom stubištu i započeli s programom kojeg su pripremili. Voditelji su započeli program čitajući povijesne činjenice vezane uz kruh i plodove zemlje. Jedna od njih je da se Dan kruha usko veže uz Svjetski dan hrane (16. listopada) koji se obilježava od 1979. godine radi jačanja svijesti javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi.

Program su obilježile pjesme, recitacije, izreke te jedan kratak igrokaz. Pjevali su učenici prvog (pjesma Mlin), trećeg (Pjesma mlinskog kola) te sedmog razreda (Prinosimo kruh). Recitirali su učenici drugog (Kruh), četvrtog (Žerna babi moje) i sedmog razreda (Pjesma o kruhu). Mudre su izreke o kruhu govorili učenici šestog razreda i to na engleskom jeziku, a učenici osmog razreda na materinjem, hrvatskom jeziku. Učenice petog razreda napisale su i izvele igrokaz Presenec, a u izvedbu se uključila i njihova razrednica.

Nakon programa učenici su nastavili s obilježavanjem u svojim razredima kušajući slatke i slane pekarske proizvode koje su donijeli u školu.

učitelji PŠ Vrbnik

Odgovori