Humanitarna akcija i priredba obilježili ovogodišnje Dane kruha i plodova zemlje u našoj školi

Dani kruha i plodova zemlje svakako su jedan od posebnijih perioda u školi tijekom školske godine za djecu i učitelje. To je vrijeme kad svake godine iznova odajemo zahvalnost onim plodovima koji se gotovo svakodnevno nalaze na našim stolovima bilo kod kuće ili u školskoj blagovaonici. Posebnu se pažnju obraća na kruh koji nas svakodnevno hrani i prisjećamo se mukotrpnog procesa kojim kruh nastaje od sadnje žitarica, berbe plodova, prerade pa sve do same izrade i onog što nas u dućanima dočeka u obliku slanog ili slatkog kruha.

Dane kruha i plodova zemlje u školi smo obilježavali od 12. do 20. listopada 2023. U srijedu 18. listopada sve naučeno pokazali smo na školskoj priredbi koja se održala četvrti školski sat, kao i obično, u holu škole. Prvi razred pjevao je pjesmu Mlin. Drugi se predstavio recitacijama Pekar i Pohvala kruhu, a treći recitalom Malo zrno. Najstariji u mlađim razredima tj. četvrtaši,  izveli su nam igrokaz Domaća zadaća za Dane kruha.

Učenici starijih razreda započeli su pjevanjem pjesme Ne treba nam šećer koju su izveli naši petaši. Slijedio je igrokaz Šalša u kojem su glumile dvije šestašice i jedan sedmaš. Sedmi je razred potaknut svojom razrednicom, tj. učiteljicom engleskog jezika, govorio o kruhu na engleskom jeziku, a osmaši su završili priredbu veselom pjesmom Pojest ću sve kolačiće.

Nakon priredbe učenici su se u svojim razredima pogostili slanim i slatkim varijacijama kruha koje su ispekli sa svojim roditeljima i donijeli u školu.

Ove se jeseni naša škola uključila u humanitarnu akciju Franjevačkog svetog reda Mladi protiv gladi za potrebe korisnika Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ pod motom „Jedan učenik, jedan proizvod!“ Učenici su donosili proizvode i odlagali ih na, za tu namjenu, predviđeno mjesto u hodniku škole. Nadamo se da će ono što smo darovali od srca, dobro doći mnogim potrebitim obiteljima!

učitelji PŠ Vrbnik

 

 

Odgovori