Izlet četvrtaša u Zagreb i Hrvatsko zagorje

U ponedjeljak i utorak, 6. i 7. svibnja otišli smo na izlet u Zagreb i Hrvatsko zagorje. Na izletu su nam se pridružili, već tradicionalno naši prijatelji, učenici iz  PŠ Baška i Punat.

Krenuli smo oko 7 sati iz Vrbnika prema glavnom gradu Zagrebu. Iako je svibanj, u Gorskom kotaru nas je dočekala prava zimska idila kojoj smo se obradovali. U ova dva dana vidjeli smo ljepote naše domovine RH kroz sva četiri godišnja doba.

U Zagreb smo stigli oko 10,30 sati. Prvo smo posjetili Muzej iluzija koji nam je bio jako zanimljiv. Zatim smo se uz vodstvo lokalnog vodiča popeli uspinjačom na Gornji grad te smo točno u podne, uz pucanj topa započeli razgledavanje Zagreba. Razgledali smo Kamenita vrata, Trg sv. Marka na kojemu se nalazi crkva sv. Marka, Banske dvore, Hrvatski sabor, Dolac, katedralu, Trg bana Josipa Jelačića…Nakon razgleda grada žurno smo krenuli prema zgradi HRT-a. Tamo smo vidjeli kako nastaje program, kako se snimaju radijske i televizijske emisije te koliko ljudi i opreme je potrebno za rad. U popodnevnim satima smo otišli u Zoološki vrt. Vidjeli smo razne životinje koje ne možemo svaki dan vidjeti.

Predvečer smo se smjestili u hotelu Zagi u Oroslavju, večerali i otišli tulumariti u disco!!!

Idućeg jutra uputili smo se prema Parku znanosti. Bilo je jako zanimljivo i poučno. Nakon razgleda parka uputili smo se u predivan dvorac Trakošćan. Tamo smo vidjeli kako se nekada živjelo.

Zatim smo otišli u Krapinu, na mjesto gdje su pronađeni ostaci pračovjeka. Otišli smo u Muzej krapinskog neandertalaca gdje smo gledali filmić o životu pračovjeka i vidjeli mnoge zanimljive stvari.

Za kraj nam je ostalo za posjetiti Marijino svetište – Mariju Bistricu. Nakon kratkog razgledavanja, kupili smo suvenire za uspomenu te krenuli prema otoku Krku.

Kući smo se vratili u večernjim satima. Svi smo se dobro proveli i bilo nam je jako lijepo!!!!!!

Četvrtaši

Odgovori