Mesopust 2018. – razredna nastava

Maškare 2018.

U sunčanu nedjelju 4. veljače vrtićarci i učenici nižih razreda sudjelovali su u maškaranoj povorci. Oko 15.30h okupili smo se ispred hotela Vrbniče nad morem. Na čelu sa reduta bendom krenuli smo ulicama staroga grada, Pod Kaštel pa sve do Trga Škujice. Na Škujici smo zapjevali i zaplesali te se fotografirali. Učenici, a i učitelji odabrali su maske po svojim željama. Mašte i kreativnosti nije nedostajalo.

Vrtić je predstavljao djecu svijeta. Bilo je tu rasplesanih Španjolki i Havajki, kauboja, Indijanaca, Japanki, Mexikanaca, Eskima sa Sjevernog pola i jedna mala raspjevana snaša.

Prvašići sa svojom učiteljicom predstavili su se igrokazom. Maskirani  u liječnike i pacijenta kao u serijali Naša mala klinika.

Drugi razred plesao je uz pjesmu Plivam, plivam a  predstavili su se kao ronioci koji iz mora rone vino (šampanjac).

Učenica trećeg razreda otpjevala je pjesmu Sve bi seke ljubile mornare a pratili su je naravno mornari.

Četvrti razred lovio je mrežom ribu i otplesali uz pjesmu Ribari.

Pjevali smo i plesali i jako smo se dobro zabavili. Nakon predstavljanja počastili smo se ukusnim štrudlama Pekare Vrbnik. Zaigrali smo tombolu, te su nam podijeljene nagrade po grupama (razredima).

Mesopust je tako svima ispunio želje i bar na jedan dan odveo nas u svijet mašte, plesa i šale. Već sad počinjemo maštati u što ćemo se iduće godine maskirati.

Odgovori