Projekt SAMO ZDRAVO u 8. razredu

U petak 10. svibnja osmaši su na satu razrednika ugostili prof. Sandru Kolonić koja predstavlja udrugu Gaia Nova čiji je glavni cilj  edukacija učenika o zdravim stilovima života i pravilnoj prehrani.

U interaktivnom predavanju doznali smo što pridonosi zdravom stilu života i koliko je u očuvanju zdravlja važna pravilna prehrana. U toj jednadžbi zdravlja na prehranu otpada visokih 40% što uključuje svakodnevnu konzumaciju svježeg voća i povrća i izbjegavanje namirnica koje sadrže značajne količine dodanog šećera i aspartama. 

Najzanimljiviji dio bila je priprema svježeg napitka od voća i povrća uz dodatak samoniklog bilja koje nam je svima dostupno: maslačka, trputca, koprive i listova vinove loze. Iako su učenici bili pomalo skeptični prema zelenom gustom napitku koji im je ponuđen hrabro su isprobali i pozitivno se iznenadili ugodnim okusom.

Nakon osmaša i učenici sedmog razreda imali su priliku degustirani zeleni smoothie i iskazali interes da i oni sljedeće godine prisustvuju predavanju s istom temom.

Zdravlje je svakodnevan izbor kojeg činimo birajući svoje aktivnosti i hranu koju  unosimo u sebe.

Za kraj zahvaljujemo još jednom prof. Sandri Kolonić na svim dobrim i konstruktivnim savjetima.

učiteljica Lucija Šarinić

Odgovori