Šestaši proveli jutro ribareći

U srijedu 17. travnja naši su se šestaši umjesto u školske klupe ukrcali na ribarski brod. U 7.15 kod svog nas je broda dočekao ribar Pero. Isplovili smo i pošli dignuti mrežu.

Naš je ulov u 400 metara mreže bio veoma zadovoljavajuć. Pero nam je pokazao kako rukovati mrežom i kako vaditi ribu iz nje, a usput smo i naučili ponešto o prosječnom ulovu i ulovljenim ribama. U mrežu smo ulovili škampa, kokota i devet oslića dok je broj škampa na 25 vrša prešao petnaest. U ta smo dva školska sata vidjeli kakav je hladnjak za spremanje riba, kako se slažu u košare te smo provirili i u kabinu za upravljanje brodom. Zadovoljni smo pošli natrag u luku, a kao šećer na kraju Pero nas je obradovao time što nam je poklonio dovoljno oslića i škampa za obilnu marendu.

Stigli smo u školu negdje na polovici trećeg sata. Kuhar Franjo se potrudio i napravio nam vrlo ukusan obrok u kojem smo itekako uživali.

To je jutro osim ribarenjem i morskim plodovima bilo obilježeno bonacom, sucem i veseljem te smo stekli još jedno vrijedno iskustvo.

Tea Kamenar, 6. razred

Odgovori