Svjetski dan mentalnog zdravlja 2023.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine, a ovogodišnja je tema Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo. Obilježavanjem ovog dana radi se na podizanju svijesti i unapređivanju znanja o mentalnom zdravlju i brige o njemu budući da je ono sastavni dio zdravlja i izrazitu važnost ima za osobni i socijalni razvoj.

U okviru naše Školske preventivne strategije provodi se program Male mudrosti o odrastanju – Kako očuvati mentalno zdravlje? koji se bavi upravo podizanjem svjesnosti o važnosti mentalnog zdravlja i nužnosti njegova očuvanja. Program se uspješno provodi već treću godinu zaredom te ga nadograđujemo novim sadržajima ovisno o potrebama naših učenika.

Kako bi osnažile svoje profesionalne kapacitete naše školske psihologinje sudjeluju na konferenciji o mentalnom zdravlju pod nazivom Kriza mentalnog zdravlja: Djeca i mladi 2030.?! koja se održava u Opatiji, 9. i 10. listopada 2023., u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Odgovori