Terenska nastava na Lošinj i Cres

U petak, 31. svibnja 2019. učenici od prvog do osmog razreda naše škole uz pratnju svojih učitelja bili na terenskoj nastavi.

Posjetili smo otoke Cres i Lošinj. Okupili smo se na parkiralištu u 7,45 te se zaputili prema trajektnom pristaništu Valbiska. Nakon polusatne vožnje trajektom stigli smo na otok Cres.

Prvo smo posjetili Muzej Apoksiomena smješten u palači Kvarner na rivi u Malom Lošinju koji nas se jako dojmio. Radi se o grčkom djelu, iznimne očuvanosti – brončanom kipu mladog atlete koji datira iz 2. ili 1. stoljeća pr. Krista, koji je pronađen 1996. godine u podmorju u blizini Malog Lošinja.

Zatim smo se uputili prema Velom Lošinju. Tamo smo posjetili edukacijski centar Plavi svijet gdje smo čuli puno zanimljivosti o životu dupina. Ručali smo u restoranu Fortuna te smo kratko razgledali župnu crkvu.

Nakon ručka krenuli smo prema najjužnijem gradiću Cresa Osoru.  Razgledali smo forum, gradsku vijećnicu, biskupski dvor i katedralu s zvonikom. U 17,00 sati skupili smo se blizu mosta u Osoru i pogledali kako se okreće te kako prolaze brodovi kanalom.

Na Meragu nas je trajekt čekao u 19,00 sati tako da smo u povratku još kratko posjetili grad Cres gdje smo se osvježili sladoledom i kupili poneki suvenir.

Iako već pomalo umorni, nastavili smo još druženje na trajektu i u autobusu do povratka svojim kućama oko 20,00 sati. Sve je proteklo u redu te se veselimo novim izletima i u novoj školskoj godini.

učitelj Tomislav Božić

U fotogaleriji možete vidjeti kako smo se proveli!

Odgovori