Terenska nastava u Austriji

Nekolicina učenika sedmog i osmog razreda, koji uče njemački jezik sudjelovala je od 19. do 20.travnja, sa semašima i osmašima iz Baške i Punta,  na dvodnevnoj terenskoj nastavi u Austriji. U pratnji učiteljice Marije Maglić prvo su razgledali pitoreskni Klagenfurt.

Prošetali su trgom Neuer Platz, gdje se nalazi gradska vijećnica te trgom Alter Platz, gdje se nalazi Haus zur Goldenen Gans s kipom zlatne guske. Zatim su uživali u mnogobrojnim znamenitostima Minimundusa – svijeta u malom. Makete poznatih svjetskih građevina u omjeru 1:25 stvorile su u trenu osjećaj da šetaju Parizom, Londonom, Barcelonom, New Yorkom, Bečom, Kölnom, Kineskim zidom… ili pak gledaju Titanic kako tone, ili prate lansiranje letjelice u svemir. Sljedeći dan uživali su u vožnji uz predivan Wörthersee (Vrbsko jezero) – najveće jezero Koruške (Kärnten).  Posjetili su drveni toranj Pyramidenkogel, visok 100 metara s kojeg se pruža veličanstveni pogled na predivan austrijski pejzaž – zelenila i jezera u podnožju, a bijeli vrhovi Alpi u daljini. Oni najhrabriji su se s tornja spustili tunelom-toboganom. Veliki dojam i nezaboravne uspomene ponijeli su iz Affenberga – tzv.planine majmuna. U velikoj šumi živi oko 150 japanskih makaki majmuna. Uz stručnu pratnju moguće je prošetati šumom, dok vodičica priča o načinu života tih zanimljivih bića, oni slobodno šetaju među posjetiteljima i pokazuju svoje vještine. Nakon posjeta dvorcu Landskron te staroj jezgri grada Villacha učenici su se puni dojmova uputili kući, s velikim iščekivanjem destinacije za sljedeću školsku godinu.

Antonija Justinić: Najviše mi se sviđala šetnja i slobodno vrijeme koje smo imali u Klagenfurtu te Pyramidenkogel. Posebno me se dojmio Pyramidenkogel zbog svog pogleda na okolicu.

Marija Ružić: Najviše mi se svidjelo razgledavanje Klagenfurta i Villacha te Minimundus. Zanimljiv mi je bio i Pyramidenkogel jer smo imali lijep pogled na jezero.

Martina Sabljić: Ovo mi je bio najbolji školski izlet do sada. Najzanimljiviji dio mi je bio Minimundus i druženje navečer u hostelu.

Lola Milovčić: Najviše mi se svidio Minimundus jer imate dojam da proputujete cijeli svijet u samo nekoliko sati. Affenberg mi se također svidio jer smo mogli vidjeti kako jedna specifična vrsta majmuna živi gotovo potpuno slobodno.

Luka Juko: Meni se najviše svidio Minimundus u kome su građevine male i Pyramidenkogel s kojeg se vidio Wörthersee.

Emina Ibrahimović: Meni je ovo bio jedan od najboljih izleta. Najbolji dio mi je bio Minimundus i drženje s Bašćanima i Puntarima u sobi za igru.

Odgovori