Tjedan domaćih marendi

Tijekom rujna naša škola se prijavila na nagradni natječaj „Tjedan domaćih marendi“ iz Valfresco kuhinje. Zadatak je bio osmisliti  kreativan recept za toplu ili hladnu marendu. Na natječaj smo poslali dio igrokaza u kojem je opisan recept sa sastojcima i načinom priprema fritula po domaću. 

Sam igrokaz izvest će učenici na školskoj priredbi za Dane kruha.

Rezultate natječaja smo dobili 8. listopada. Valamar je odlučio nagraditi svih 25 osnovnih škola iz Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka koje su sudjelovale na natječaju “Valamar brine za marende fine” za školsku godinu 2024./2025. Iako je fond nagrada predvidio 10 škola, kako bi što većem broju djece omogućio ukusne i nutritivno uravnotežene obroke od kvalitetnih domaćih namirnica lokalnog podrijetla, Valamar je nagrade dodijelio svim školama koje su se prijavile na natječaj. Valamar je tako osigurao tjedan dana domaćih marendi za više od 5.200 učenika tijekom ove školske godine.

Ovo je druga godina da Valamar provodi natječaj „Valamar brine za marende fine“, a o uspjehu projekta, koji za cilj ima podignuti svijest o važnosti zdrave prehrane među djecom, govori velik interes škola. U okviru ovogodišnjeg natječaja učenici su trebali osmisliti kreativan recept za uravnoteženu i zdravu, toplu ili hladnu, marendu te ga dostaviti u formatu po izboru, a na natječaj su pristigli raznovrsni i izuzetno kreativni recepti u obliku video zapisa, fotografija i tekstova. Uloženi trud i kvaliteta učeničkih radova bili su dodatni razlog za nagraditi sve škole.

Marende za učenike svih nagrađenih škola pripremat će se u Valamarovoj centralnoj kuhinji u Vinežu, gdje se nalazi Valfresco Direkt, online trgovina s dostavom koja svoje usluge nudi na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka. U središnjoj kuhinji, koja se prostire na 3.400 m2 i koja je opremljena najsuvremenijom tehnologijom, moguće je pripremiti do 25.000 nutritivno bogatih obroka dnevno, uz stroge standarde sigurnosti hrane. Osim toga, Valamar redovito surađuje s oko 100 lokalnih OPG-ova i proizvođača, osiguravajući visokokvalitetne domaće namirnice za svoja gotova i polugotova jela. Udio domaćih proizvoda u ponudi Valamara je izrazito visok, te u segmentu hrane i pića iznosi čak 78 posto.

Termin u kojem će naša škola imati Tjedan domaćih marendi definirat ćemo u dogovoru s organizatorima te im ovim putem zahvaljujemo i veselimo se domaćim namirnicama i tradicionalnim recepturama.

Odgovori