Županijsko natjecanje u čitanju na glas

Ovogodišnje Županijsko natjecanje u čitanju na glas održalo se 27.listopada na grobničkom kaštelu. Iz naše škole natjecalo se dvoje učenika, petašica Tonka Šušak i sedmaš Vito Dminić. S mentoricom Mirelom Sparožić krenuli smo ujutro s autobusne stanice te prošli kroz Krk i Vrh, gdje su nam se pridružili drugi učenici i njihove učiteljice. U kombiju je bilo desetak učenika i tri učiteljice.

Ubrzo smo stigli na Grobnik. Bilo nam je zanimljivo što smo se najprije morali popeti do grobničkog kaštela, a zatim spustiti u jednu veliku podzemnu prostoriju u kojoj se održavalo natjecanje. Lijepo su nas primili i podijelili nam raspored natjecanja. Natjecanje je počelo u 10 sati.U prvom dijelu natjecanja sudjelovali su mlađi učenici, tj. oni nižih razreda te 5.razreda, sveukupno petnaestak učenika. Našu školu sam predstavljala ja čitanjem teksta Odmaranje autorice Sanje Pilić. Nakon prvog dijela natjecanja uslijedio je kratak odmor, a potom je započeo drugi dio. Iz naše škole natjecao se Vito Dminić, koji je pročitao tekst Ako Rudyarda Kiplinga.

Natjecateljski dio završio je u 12.30, nakon čega su nas počastili sendvičima i sokovima. Tada smo otišli na vođenje po grobničkom kaštelu te smo slušali povijesne priče o Krčkim knezovima Frankopanima. Dok smo mi razgledavali kaštel, žiri se konzultirao o natjecateljima te odlučivao o pobjednicima. Svi smo se ponovno okupili u dvorani. Napetost i uzbuđenje osjetili su se u zraku. Žiri je proglasio pobjednike, među kojima mi nažalost nismo bili, koji će se okušati na državnom natjecanju.

Mi smo se vratili kući puni doživljaja i s jednim novim zanimljivim iskustvom.

Tonka Šušak, 5.r.

 

Odgovori