21 đak prvak

I stigao nam je još jedan rujan, a s njim i početak školske (i nastavne) godine. Iako malo opterećeni propisanim mjerama, učenici su ispod svojih šarenih maski skrivali vesele osmijehe. Ponovno zajedno, ima li ičeg boljeg, ljepšeg?

 U nova saznanja, borbe i pobjede, učiti, družiti se i stvarati!

A naš prvi razred broji čak 21 novo ime:

 • Nola
 • Mia
 • Marija
 • Mihael
 • Ema
 • Emili
 • Ivano
 • David
 • Marii
 • Leon
 • Ena
 • Lovro
 • Vid
 • Luka
 • Jakov
 • Emela
 • Noela
 • Leo
 • Vito
 • Mihael
 • Luka

Prvašići, kapa dolje,

Učite s puno volje!

Svim učenicima želimo puno uspjeha u ovoj školskoj godini!

POČETAK NASTAVNE GODINE 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Na početku smo još jedne vrlo izazovne godine, u kojoj, osim usvajanja znanja i stjecanja novih vještina te druženja s prijateljima, također treba misliti i na čuvanje svojega i tuđeg zdravlja.

Stoga, evo obavijesti o organizaciji nastave i pravilima ponašanja učenika i učitelja u školi:

Svi će učenici od 1. do 8. razreda imati svoju učionicu, dok će se nastavnici  “seliti” od razreda do razreda. Svaki će učenik sjediti sam u klupi. Nastava će se organizirati u blok satovima što je više moguće, kako bi učenici u jednom danu imali što manje predmeta i kontaktirali što manje učitelja.

Također se svi trebaju pridržavati epidemioloških mjera,  što znači koristiti maskicu za usta i nos, posebno u autobusu, prilikom ulaza i izlaza iz škole te u pojedinim situacijama kada se ne može osigurati preporučeni razmak od 1.5 metra. 

Epidemiolozi su naglasili da se djeca jednog razreda ne miješaju s djecom ostalih razreda te će se stoga učenici prilikom dolaska pred školu razvrstati u kolone po razredima i čekati učitelja koji im taj dan predaje prvi sat da dođe po njih te zajedno uđu u školu. Na ulazu će dezinficirati ruke i obuću. Isto tako, učitelj koji  im predaje zadnji sat, ispratit će ih do izlaza škole.

Marende će se nositi u učionicu pa će marenda biti “suha”: pizze, sendviči i sl.

Molimo učenike da što češće peru ruke u učionicama, u kojima će biti sapuni i papirnati ručnici.

Prvi dan nastave, u ponedjeljak, učenici će na SRZ dobiti detaljnije informacije. 

Knjige su stigle pa treba doći sa školskim torbama da se mogu uzeti.

Roditelji ne ulaze u školu dok traje nastava. Sve potrebne informacije dobit će na roditeljskom sastanku koji će se održati u drugom tjednu nastave. 

Učitelji PŠ Vrh

Obavijest o udžbenicima za sljedeću školsku godinu

Sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve udžbenike obveznih i  izbornih predmeta od prvog do osmog razreda, sredstva se osiguravaju u državnom proračunu, a nabavu udžbenika provodi škola.

Udžbenike će učenici preuzeti u školi na početku nove školske godine.

Roditelji kupuju sami druga nastavna sredstva  prema dolje navedenom popisu dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2020./2021.

8. razred 2019./2020.

Riječ razrednice

Dragi moji osmaši,

evo nas na samome kraju ove najneobičnije školske godine ikad. Nije nam dala čak ni provesti uobičajenu svečanu završnu priredbu! Ali uvijek treba gledati s one bolje strane, pa ako je tako, neka ode!

Bili ste mi dobri. Znali smo se našaliti i nasmijati, ali i ozbiljno razgovarati i dogovarati. Satovi razredne zajednice znali su izgledati kao obiteljski… Sve  nas je to na neki način povezalo.

Voljeli smo izlete i dobru hranu. Uživali smo u dogovaranju o tome što ćemo jesti. Izleti su, složit ćete se, bili izvrsni: Brijuni, Zadar, Karlovac, Slavonija, Šibenik, Split, Knin, Sinj, Krka… ne znam gdje je bilo ljepše.

Vaši roditelji uvijek su vam pružali podršku, što je itekako važno i vrijedno. Vjerujem da će tako nastaviti na cijelom vašem životnom putu i zato im na tome budite zahvalni.

Upišite školu koju zaista želite jer i sami znate, mada možda niste toga svjesni, da će vam ona odrediti tijek života. Nije svejedno hoćete li na posao ići veseli ili s grčem u želudcu. Zato pametan i iskren izbor važna je stvar.

Nadam se da će vas u životu pratiti sreća jer ponekad uz najveći trud, a bez sreće, uspjeh može izostati.

Čestitam vam na završetku osnovne škole te se nadam i želim da uspijete u svemu što želite, da ostvarite svoje snove!

Vaša razrednica i učiteljica Hrvatskoga jezika

Mirela Sparožić

MOJA ŠKOLA radovi učenika 4. razreda

          Moja škola zove se Osnovna škola ˝Fran Krsto Frankopan˝ i nalazi se u Vrhu.

           U nju idu učenici od prvog do osmog razreda. U školi ima puno učionica, knjižnica s knjigama koje djeca koriste za lektire, Mediteranski vrt i igralište.

Učenici su zajedno s učiteljima uredili Mediteranski vrt u kojem su zasadili biljke i postavili klupe i stolove, gdje učenici ponekad zajedno uče. Taj vrt je više puta dobio nagradu, kao jedan od najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj.

Zbog pojave virusa djeca ne mogu u školu nego imaju nastavu online. Nekima nedostaje škola jer ne vole online nastavu.

Meni je isto draže biti u školi jer mogu vidjeti svoje prijatelje i učitelje.

           Nadam se da ćemo se brzo vratiti u školu i ići na izlet s roditeljima koji nam je učiteljica obećala.

                                                                      Mihael Živić, 4.razred

            Moja škola se nalazi  na Vrhu, pokraj doma. S lijeve strane prolazi glavna cesta. Kad otvorimo prozore čujemo aute koji prolaze.

            S desne strane škole je igralište. Pokraj škole se nalazi Mediteranski vrt. Škola je svijetlo žute boje, ima tri kata. U njoj su izložene stvari iz davnine, crteži učenika i trofeji koje su naši učenici osvojili za školu. U normalnim danima na hodnicima se čuje žamor, smijeh i vika djece. Prije smo se smijali i zabavljali, a sad, iako se čujemo preko mobitela, nedostaje mi moj razred.

            Prilagodila sam se, ali ja želim biti u učionici s učiteljicom Danijelom i ostalim učenicima. Nedostaju mi moje učiteljice, moj razred i prijatelji.

Sara Ž.

Moja se škola nalazi u selu Vrh. U mojoj  školi nema puno učenika, alii ma puno veselja, igre, prijatelja i pameti. Nađu se i učenici s tugom i ljutnjom. Međutim, sve to prođe.

Moja je škola kao dječji dom. Svi jedni drugima pomažemo i podržavamo se. Učiteljice su sve pametne,a učitelji svi strogi. Kad nas oni uče, samo se oni loši muče. Na velikom odmoru djeca zadovoljno trče van. Dečki krenu igrati nogomet, a cure svaki put nešto novo.

Učitelji i učiteljice se stalno nešto dogovaraju. Čim zvono zazvoni, svi odmah u razred. Svaki je sat zanimljiv, ali nas matematika ponekad ljuti. Kad je škola gotova, krećemo svojim kućama.

Volim svoju školu! S njom mi niti jedan dan nije dosadan!👋💖

Tai

Obavijest

10. i 13. travnja ( Veliki petak i Uskrsni ponedjeljak) su neradni dani.

Obratiti pažnju na raspored i zamjene dana, te RADNU SUBOTU, 18.4.!

RASPORED ZA IDUĆI TJEDAN:

14.4. – utorak- po satnici PONEDJELJKA

15.4. – srijeda – po satnici PETKA

18.4. – subota – po satnici PONEDJELJKA

Svim učenicima i njihovim roditeljima Sretan Uskrs!