PS Vrh osvojila Veli vrh na Treskavcu!

Učenici PŠ Vrh i njihovi učitelji su u pon.16.10.2017. išli na Veli vrh.

Iskrcali su se u podnožju brda, a zatim pješačili do vrha. Vidjeli su lokvu Kaljužu, a kao na dlanu-otočić Košljun, Kornić, Krk, Vrh, otok Plavnik, planinu Velebit s vjetrenjačama,otočić Kormat….

Bilo je prekrasno!

Ana Vnuk,3.r.

 

Koliko nam je lijepo bilo, pogledajte u galeriji:

Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Tradicionalno obilježavanje Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje, ove godine održalo se 15. listopada 2017. u Malinskoj.
Okupile su se sve hrvatske županije i predstavile svoje domaće proizvode. Jedan od predstavnika Primorsko-goranske županije bila je PŠ Vrh sa svojim pekarskim proizvodima, maslinovim uljem, marmeladama i drugim poslasticama. Štandove nisu krasili samo plodovi zemlje, već i narodne nošnje, čipka, razne tradicionale igračke, ukrasi i narodna blaga.
Uz pjesmu i ples ugodno smo se zabavili i uveličali taj dan u zajedništvu.

Silvia Volarić

Ekskurzija osmaša u Dalmaciju 5.- 8. rujna

U utorak, 5.9.  u 8 sati ukrcali smo se ispred škole u bus, u kojem su već bili osmi razredi iz Baške, Punta i Vrbnika. Na tifonu kod mosta pridružila nam se vodičkinja Danijela koja nam je bila vrijedna pratiteljica i tumačiteljica na svim etapama našeg putovanja.

A put nas je, u ta četiri dana vodio u neke od naših najljepših dalmatinskih gradova: Split, Trogir i Šibenik, čije smo znamenitosti ovom prilikom mogli malo bolje upoznati uz pomoć lokalnih vodičkinja; velebnu katedralu u Šibeniku, trogirsku katedralu sv. Lovre i zvonik, na koji smo se i popeli, splitsku katedralu sv. Duja, cijeli labirint podzemnih Dioklecijanovih podruma, Sokolarski centar kraj Šibenika u kojem smo imali priliku vidjeti bolnicu i prihvatilište za divlje ptice poput sova i sokolova, i još puno toga. Hotel Medena kraj Trogira, u kojem smo bili smješteni je obnovljen, i u potpunosti je ostvario naša očekivanja.   Nastavi čitati

Terenska nastava za učenike 8.razreda: Spomen-groblje Kampor- Rab- otočić sv. Grgur

Dana 22. rujna 2017. godine održana je terenska nastava iz povijesti za učenike VIII. razreda krčkih osnovnih škola. Ovaj tematski izlet čija su odredišta bila mjesta sjećanja otoka Raba, Spomen-groblje Kampor i otočić sv. Grgur, organizirala je i sponzorirala Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka. Na glavnom krčkom mulu učenike i njihove profesore dočekao je, zajedno sa članovima Udruge, predsjednik UABiA-e otoka Krka gospodin Darko Fanuko te smo se zajedno brodom zaputili prema otoku Rabu. Na terenskoj nastavi sudjelovalo je ukupno 29 učenika i 4 učitelja povijesti triju osnovnih škola otoka Krka: OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, OŠ Malinska-Dubašnica i OŠ Omišalj. Nastavi čitati

Obavijest učenicima i roditeljima o početku nastavne 2017./2018. godine PŠ Vrh

Nastava započinje 4. rujna 2017.g. u 8,00 sati.

Na samom početku održat će se kratka priredba učenika nižih razreda za prvašiće i njihove roditelje. Nakon dočeka, prvašići će se upoznati  sa svojom učiteljicom i školom, a ostali će učenici imati  sat razrednika.

Marenda za sve učenike biti će u 9,00 sati. Potom ćemo se uputiti  na sv. Misu,  s početkom u 9,30 sati. Po završetku sv. Mise biti će organiziran prijevoz u 10,45 za učenike putnike.

 

Prvi dan nastave nije potrebno nositi školsku torbu.

Prvašićima i svim ostalim učenicima želimo dobar početak te puno uspjeha

u novoj školskoj godini!

DOPUNSKI RAD (20. lipnja- 4. srpnja 2017. g.)

SATNICA:

  1. sat 8.00- 8.45
  2. sat 8.50- 9.35

ODMOR  9.35- 9.50

  1. sat 9.50- 10.35

ODMOR  10.35- 10.45

  1. sat 10.45- 11.30

 

MATEMATIKA (učiteljica Marija Žužić)

8.00- 9.35 – 7. razred 

POVIJEST  (učitelj Tvrtko Božić)     

 8.00- 9.35                                                         

GEOGRAFIJA

9.50- 11.30

 

NAPOMENA: 22. lipnja Dan antifašističke borbe (državni praznik)

  1. lipnja dopunski rad iz povijesti i geografije neće biti održan zbog obaveza predmetnog učitelja u PŠ Baška

 

 

 

Krčki antifašisti i osmaši iz Vrha na 9. ljetnom memorijalu “26 smrznutih partizana” na Matić poljani

U organizaciji Primorsko- goranske županije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko- goranske županije u subotu, 3. lipnja, na Matić poljani kod Mrkoplja održan je 9. ljetni memorijal “26 smrznutih partizana” u spomen na tragičnu epizodu ratnog puta Druge brigade Trinaeste primorsko- goranske divizije čijih je oko 600 boraca u noći 19. na 20. veljače 1944. godine poduzelo marš od Jasenka u Drežnici prema Mrkoplju. Bez adekvatne zimske obuće i odjeće, s nedovoljno hrane i na temperaturi od oko -25° C Matić poljanu nije uspjelo prijeći 26 partizana “Bijela smrt” ostavila ih je u dubokom snijegu. Među njima je bio i Anton Gržetić iz Krka. Oko 150 partizana pretrpjelo je trajne posljedice smrzavanja, a više njih kasnije je umrlo u stacionarima ili bolnicama među kojima i Milan Car iz Šila. Nastavi čitati

“Krasna zemljo, Istro mila!”- cjelodnevni školski izlet šestaša

Dana 27. svibnja 2017. godine u organizaciji Turističke agencije Olivari d. o. o. iz Malinske izveden je cjelodnevni školski izlet učenika VI. razreda PŠ Vrh na lokacijama Roč- Aleja glagoljaša- Hum- Poreč. Na izlet je u 7.45 sati ispred PŠ Vrh krenuo 21 učenik pod vodstvom razrednika Tvrtka Božića.

Cilj školskog izleta bio je da se učenici pobliže upoznaju sa istarskom glagoljaškom baštinom, tradicionalnom arhitekturom, te kulturno- povijesnim spomenicima od kojih su neki pod zaštitom UNESCO- a (Eufrazijeva bazilika u Poreču). Nastavi čitati

Webinar o upisima u srednju školu

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live 

Obzirom da se webinar održava u vrijeme kada imate nastavu, snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr.