Radionica: Izrada predmeta od filcane vune

U suradnji s Lokalnom akcijskom grupom “Kvarnerski otoci” pod vodstvom g. Uga Toića, održana je 4. radionica u suradnji s “Ruta Wool & Design” izrada predmeta od filcane vune. Gospođa Vesna Jakić je upoznala učenike naše škole s načinima korištenja vune pri izradi svakodnevnih predmeta. Također je pokazala mnoštvo raznolikih predmeta koje se mogu izraditi: od privjeska za ključeve, pregača, papuča, stolnjaka do torbi.Učenici od 4. do 7.r. su u srijedu 14.3. izrađivali cvijeće od filcane vune te se pritom dobro zabavili. Zahvaljujemo gospođi Vesni na posjeti te na mnogobrojnim idejama za našu buduću zadrugu.

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Učenici od 1. do 4. razreda naše Škole integriranim danom obilježili su Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U uvodnom dijelu okupili smo se u 2. razredu, gdje smo proveli igru u kojoj su učenici iskustveno proživjeli situacije koje svakodnevno proživljavaju djeca koju vršnjaci ne prihvaćaju jer su različita (npr. zbog izgleda). Nakon provedene igre razgovarali smo o tome kako su se osjećali u ulozi odbačenih učenika i zaključili su da su ponekad i oni odbacivali prijatelje različita izgleda samo zato što je to činila većina.

Nastavi čitati

Škola Vrh obilježila Dan sigurnog Interneta

Svake se godine drugog utorka u veljači obilježava Međunarodni Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day  – SID). Ovogodišnji moto je: „Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama“. Cilj je osvijestiti, educirati i potaknuti sigurnije i odgovornije korištenje interneta (računala i mobitela), osobito među djecom i mladima u svijetu.

Međunarodni Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day  – SID) ove godine obilježava se u utorak, 6. veljače 2018. pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.

Dan sigurnijeg interneta se obilježava u više od 130 država svijeta, u Hrvatskoj su se brojne škole uključile u obilježavanje, pa tako i naša škola „Fran Krsto Frankopan“, Pš Vrh. Nastavi čitati

Proglašeni najuspješniji sportaši PGŽ u 2017. g.

Jučerašnjom svečanošću u Bakru zaokružena je još jedna uspješna sportska godina. U Domu kulture Matija Mažić pred punom dvoranom sportaša, sportskih djelatnika i ostalih zaljubljenika u sport podijeljene su nagrade za 19 pojedinačnih te 12 ekipnih ostvarenja iz 20 sportova.
Proglašenju najuspješnijih sportaša PGŽ nazočili su Župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Valerij Jurešić, predsjednik Odbora za sport i tehničku kulturu Dejan Caput te ostali uzvanici i suradnici, sportski prijatelji. Nastavi čitati

Maškare ča mogu maškare

U utorak, 13. veljače posljednjeg dana mesopusta, školsko zvono označilo je početak jednog neobičnog i posebno veselog školskog jutra.Tradicionalno, u našoj školi “pusni torek” ili Mesopust je dan kada u našu školu stignu maškare. Školske klupe zauzeli su indijanci, princeze, mačke, vilenjaci, čarobnjaci,… školom su zavladale maškare! 😆

I ove su  godine posljednji dan maškara učenici 8. razreda priredili lijepu maskiranu zabavu. Bilo je tu plesa, pjesme, zabave i veselja.  kakva bi to škola bili kada ne bi bilo ocjenjivanja i vrednovanja pa je Mesopusni stručni žiri , nagradio one najljepše, najsmješnije maske, kao i one najstrašnije. Maškarana zabava je završila u 11.30 sati te su svi učenici bili ispraćeni na svoje autobuse.

Fotogalerija:

Snimka:

https://www.youtube.com/channel/UCmZlD4UKQGWkTSe9QyTjlGQ

 

 

Foto: Martina Jurjević

PŠ Vrh kreće u osnivanje učeničke zadruge

U suradnji s lokalnom akcijskom grupom kvarnerski otoci, a pod vodstvom g. Uga Toića, škola se uključila u projekt „Mala škola poduzetništva i demokracije“.

G. Toić koji je po zanimanju Agronom, u našoj školi je 31.01., održao prvu radionicu pod nazivom – Poduzetništvo.

Slijedit će radionice:-filcanje vune

-izrada aromatskih proizvoda od mediteranskog bilja

-izrada suvenira

Naš ravnatelj, g. Serđo Samblić, uz pomoć školskog odbora škole, preuzeti će pravni dio postupka osnivanja učeničke zadruge.

WP 20180131 13 28 06 Pro
WP 20180131 13 28 06 Pro
« 1 od 4 »

Božićni sajam

Ovoga utorka šestaši naše škole organizirali su mali šlolski božićni sajam. Izradili su mnoštvo ukrasa, čestitki, kutijica te ispekli puno kolača. Prodali su sve i skupili dovoljno novca za jedan kratak izlet…

Zahvaljuju svima  i čestitaju Božić i novu godinu!

Sveti Nikola u našoj školi

I ove školske godine dragi svetac najmlađih i pomoraca stigao je u našu školu. Učenici nižih razreda pripremili su prigodan program za svog omiljenog sveca.

Pjesmom, plesom i recitacijama obradovali su Svetog Nikolu, a on im je zahvalio onako kako najbolje zna – poklonima.

 

18. studenoga- Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. godine

Na današnji dan, prije 26 godina, završila je jedna od najstrašnijih bitaka u Domovinskom ratu- Bitka za Vukovar. Nakon tromjesečne herojske obrane branitelji Vukovara položili su oružje. Bila je to jedna od najvećih tragedija u novijoj hrvatskoj povijesti.

Bitka za Vukovar počela je 24. kolovoza 1991. godine napadom bivše JNA i raznih srpskih dobrovoljačkih paravojnih snaga na grad. Suočeni s daleko nadmoćnijom vojnom silom branitelji grada nisu popuštali boreći se za svaku ulicu, za svaku kuću. Ipak, bez prave pomoći kako u ljudstvu tako i u oružju obrana je popustila i branitelji su 18. studenoga bili prisiljeni obustaviti daljnju borbu. Okupatorske snage ušle su u Vukovar i počele protjerivati Vukovarce. Samo iz vukovarske bolnice odvele su i zatočile 261 ranjenog branitelja, civila i bolničkog djelatnika. U tromjesečnom razdoblju napada na Vukovar poginulo je oko 1.850 branitelja, oko 1.600 civila od čega 86 djece. Ranjeno je 2.500 osoba od čega su 570 ostali trajni invalidi. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 858 djece. U spomen na žrtve Vukovara Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. godine Odluku o proglašenju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara.

Nastavi čitati