OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE od 10. do 14. svibnja 2021.

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da će se od 10. do 14. svibnja 2021. godine nastava za sve učenike VIŠIH RAZREDA održavati prema Modelu A, dakle učenici i učitelji predmetne nastave napokon se vraćaju u školu.

Nastava će se odvijati po redovnom rasporedu uz pridržavanje PROTOKOLA O ORGANIZACIJI I IZVOĐENJU NASTAVE I POSTUPANJU U OKOLNOSTIMA PANDEMIJE COVIDA-19.

Prijevoz učenika bit će organiziran po redovnom voznom redu uz nošenje maski i držanje distance. Učenici će dobivati marende u razredu.  Podsjećamo posebno na obvezu mjerenja temperature prije dolaska u školu, brigu o higijeni, nošenje maski, držanje fizičke distance, nemiješanje razrednih odjela te korištenje predviđenih ulaza, izlaza i prostora za boravak na otvorenom tijekom drugog velikog odmora za pojedina razredna odjeljenja po već prije uhodanom rasporedu

Molimo roditelje da razrednicima javljaju ukoliko je njihovo dijete oboljelo od covida-19 ili im je od strane epidemiologa ili obiteljskog liječnika propisana mjera samoizolacije.

Svim učenicima viših razreda neka je sretan povratak u školske klupe! Veselimo se ponovnom okupljanju i povratku u školu! Čuvajmo jedni druge i budimo odgovorni!

Podijeljeni darovi djeci u Sisku

Akcija „Djeca Krčke biskupije – djeci Sisačke biskupije, po rukama sv. Kvirina,“ u kojoj je prikupljeno nešto više od 800 darova za djecu Sisačke biskupije, dobila je svoj puni smisao kad su prikupljeni darovi stigli na svoje odredište – u ruke djece iz osnovnih škola 22. lipnja i Ivan Kukuljević u Sisku. Drago nam je što je u toj akciji sudjelovao lijepi broj naših učenika, koji su tako doprinijeli vraćanju osmijeha na mnoga lica.

Donosimo nekoliko fotografija i riječi zahvale koje su nam stigle iz Siska.

vjeroučiteljica Vesna

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE od 3. do 7. svibnja 2021.

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da će se od 3. do 7. svibnja 2021. godine nastava za sve učenike VIŠIH RAZREDA u osnovnim školama kojima je osnivač Primorsko-goranske županije održavati i dalje prema Modelu C, dakle u nastavi na daljinu.

Povodom Dana naše škole za učenike NIŽIH RAZREDA stigla je jedna dobra vijest. Prema odluci župana Primorsko-goranske županije vraćaju se u školu. Nastava će od ponedjeljka 3. svibnja 2021. biti organizirana prema Modelu A i to po redovnom rasporedu uz pridržavanje PROTOKOLA O ORGANIZACIJI I IZVOĐENJU NASTAVE I POSTUPANJU U OKOLNOSTIMA PANDEMIJE COVIDA-19.

Učenici će dobivati marende u razredu. Produženi boravak odvijat će se po već ranije utvrđenom rasporedu uz mogućnost korištenja usluge ručka.

Prijevoz učenika nižih razreda iz Kornića ujutro će se odvijati redovno, a povratak je usklađen sa školskim obavezama učenika. Povratak autobusom će ponedjeljkom i petkom biti u 12.30, utorkom i srijedom u 13.30, četvrtkom u 14.15.

Molimo roditelje viših i nižih razreda da razrednicima javljaju ukoliko je njihovo dijete oboljelo od covida-19 ili im je od strane epidemiologa ili obiteljskog liječnika propisana mjera samoizolacije.

Svim učenicima nižih razreda neka je sretan i veseli povratak u školske klupe, a učenicima viših razreda želimo još malo strpljenja i brz povratak u školu!

3 D logo škole

Neko novo virtualno zajedništvo – 3D logo naše škole

Nove okolnosti rada i odvijanje nastave na daljinu nije spriječilo učenike 5.a i 5.b razreda da obilježe Dan naše drage škole kroz neko novo virtualno zajedništvo. Naši vrijedni petaši su se okušali u 3D modeliranju logotipa naše škole.

Dizajn logotipa naše škole je zajedno s učenicima osmislila naša draga umirovljena učiteljica likovne kulture Alma Dujmović.

Logo naše škole je kreativan i šarolik – sadrži sve ono po čemu je naš otok poznat – masline koje nam daju najbolje ulje, smokvu, najrašireniju i iznimno cijenjenu voćku koja je stoljećima hranila otočno stanovništvo, kamene zidine koje okružuju našu školu, morske valove koji se razbijaju u naše prelijepe obale te sovu, kraljicu mudrosti i znanja.

Na virtualnim satima tehničke kulture učenici su se najprije upoznali sa radnim okruženjem programa za 3D modeliranje – TinkerCAD, a zatim su marljivo cijeli tjedan modelirali logo škole. Učenici su stekli nova znanja i vještine, razvijali kreativnost, te ih se zainteresiralo za područje primjene moderne 3D tehnologije.

Logotipe naše škole smo isprintali u raznim bojama na našem školskom 3D printeru koji će poslužiti kao šareni i veseli magneti, moderni 3D suveniri naše voljene škole.

Sretan nam Dan škole!

učiteljica tehničke kulture Marija Prihoda Perišić

U nastavku pogledajte galeriju odabranih radova. Primjerci 3D magneta su na naslovnoj fotografiji objave.