Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Jim Bishop davno je rekao da jesen u džepu nosi mnogo više zlata nego bilo koje drugo godišnje doba. Osvrnemo li se ovih dana u tišini oko sebe sigurno ćemo se složiti s njime. Stoga smo se u četvrtak trećeg školskog sata okupili ispred blagovaone i uz kratki prigodni program zahvalili za svo jesensko blago.

Program je započeo recitacijom o jeseni koju je izvela Irra Šahinović pod mentorstvom učiteljice Martine Butković. Najveće simpatije su izazvali naši prvašići koji su po prvi put pred cijelom školom pokazali što su naučili sa svojom učiteljicom Marijanom Karabaić. Otpjevali su nam pjesmu “Mlinar” i predstavili scensku igru o zrnu. Učenici četvrtog razreda na satu vjeronauka pisali su zahvalne molitve od kojih su neke pročitali pred okupljenima što je bio uvod u blagoslov hrane. Ponovno su se učenici i njihovi ukućani potrudili pripremiti razne mirisne pekarske proizvode koje je blagoslovio puntarski župnik vlč. Ivica Kordić.

Uslijedilo je slasno čašćenje donesenim delicijama. Ove je godine stol bio toliko bogat da smo od srca odnjeli kolače i razne slane poslastice djeci u obližnji vrtić, u jaslice, počastili smo djelatnike Općine i Turističke zajednice koji nas redovito podržavaju u našim aktivnostima, a nismo zaboravili ni radnike na gradilištu naše nove škole.

Martina Jurjević