Druga proslava Dana škole od kuće

Sigurno nema osobe koja među prvim poslovicama nije naučila onu da je škola naš drugi dom. Učenici bi ponekad na nju najradije zakolutali očima, no ovo doba pandemije koje traje puno dulje no što smo mogli i zamisliti većini jako fali ta na poneke dane omražena zgrada. Ipak je škola simbol veselja, zajedništva, igre, stvaranja uspomena i bezbrižnog vremena, a ponekad nešto i naučimo 🙂

Naša škola koja se grana u pet podružnica južne polovice našeg otoka nosi ime Frana Krste Frankopana i slavi svoj dan kada sirotom Franu i nije baš bilo do veselja, no posljednji je dan svog života proveo sa svojim najboljim prijateljem. Nama je to uvijek bio dan koji smo proveli u društvu prijatelja iz razreda. Bilo to na izletu ili projektnom danu, druženja nije nedostajalo.

Već drugu školsku godinu za redom izleti i druženje u razredu nisu mogući, ali za prava prijateljstva nema prepreke.

Nakon čitanja ulomka iz dramskog teksta Mire Gavrana “Morčić”, učenici 5. razreda dobili su izborni zadatak izrade plakata s aforizmima o prijateljstvu. Neki su se stvarno potrudili pa je red da ih i pohvalimo i da njima obilježimo ovaj svečani dan.

Ti isti petaši (da, da jako su aktivni i možemo reći da su predstavnici proslave Dana škole) na razredničino pitanje kako bi htjeli proslaviti ovaj dan, većina se složila da to bude vani, u prirodi i u igri. Bilo je i zanimljivih prijedloga da se učenici zamijene na jedan dan s učiteljima pa se realizaciji takvih ideja nadamo sljedeće godine. Šetali su uz more, igrali se na igralištu i na kraju ih je sladoledom počastio slavljenik Dino.

Dogovoreno je da ovakvih druženja ubuduće ne bi trebalo nedostajati.