Naš ovogodišnji projekt – Volim Hrvatsku!

Nakon godinu i pol dana počinjemo novu nastavnu godinu i nakon dugo vremena smo se jutros za vrijeme drugog velikog odmora svi zajedno okupili pred školom. Razlog je bio naš cjelogodišnji projekt čija je tema Volim Hrvatsku.

Hrvatsku smo podijelili u 8 regija. Svaka se sastoji od dvije ili tri susjedne županije, a predstavnici razreda izvlačili su po jednu regiju. Zadatak će im biti sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima tijekom godine istraživati i upoznavati posebnosti toga kraja. Geografska raznolikost, nacionalni parkovi i parkovi prirode, bogatstvo jezika i narječja, gastronomija, običaji, građevine, narodne nošnje i tradicijski nakit, glazba, književnost, umjetnost, poznate osobe – sve to i još mnogo zanimljivih tema nudi nam naša domovina.

Nadamo se da će nam epidemiološke prilike dopustiti da za Dan škole održimo Projektni dan kada će svaki razred u svojoj učionici predstaviti sve što su tijekom godine naučili i priredili pa ćemo šetnjom kroz učionice proputovati predivnom Hrvatskom.

Pozivamo obitelj i prijatelje da učenicima svojim iskustvom putovanja i poznanstava učenicima daju ideje što sve pojedina regija nudi.

Sretne ruke predstavnika razreda izvukle su sljedeće zadatke:

  1. razred: Zadarska i Šibensko-kninska županija
  2. razred: Varaždinska, Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija
  3. razred: Primorsko-goranska i Istarska županija
  4. razred: Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Brodsko-posavska županija
  5. razred: Zagrebačka i Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska županija
  6. razred: Karlovačka i Ličko-senjska županija
  7. razred: Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija
  8. razred: Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija