Naši učenici na Zimskoj školi folklora

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika, pod budnim okom gđe Snježana Jurišić, organizirana je 58. Zimska škola hrvatskog folklora, ali ove godine po prvi puta u online izdanju, u virtualnom svijetu očuvanja hrvatske kulturne baštine.

Na školi je sudjelovalo 180 seminaraca iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Švedske, Nizozemske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kanade, SAD-a, Argentine, Brazila, Bolivije, Australije, Slovenije i Republike Hrvatske.
Program je bio podijeljen u 3 skupine: folklorna, tamburaška i tradicijska glazbala, a obrađivala se tematika dinarske zone.
Članovi KUD-a Punat, a učenici OŠ Fran Krsto Frankopan, Marija Nosić (6. r), Lovro Valenčić, Luka Vidaković i Marina Baković (4. r) sudjelovali su uz Leona i Jurja, na predavanjima tamburaške sekcije koju je vodio g. Tibor Bun, te maestro Siniša Leopold. Na radionicama tradicijskih glazbala sudjelovali su Juraj (učio je svirati lijericu), i Marina koja je ponovila sviranje tambure samice, a radionice je vodio g. Vjekoslav Martinić.
Voditelj mlađe folklorne sekcije KUD-a,Gordan Franolić pratio je folklorne radionice, a koje su vodili: programski voditelj Škole, g. Andrija Ivančan, g. Goran Knežević, gđa. Kristina Benko Markovica, gđa. Katarina Mesarić, g. Nenad Milin te g. Vedran Vidović.
Škola je trajala dva vikenda – 30. i 31.1., te 6. i 7.2.
Maja Lenić, KUD Punat