Pozdrav Jasmini i sretan početak u novoj školi!

Prošloga tjedna sedmi razred saznao je jednu svima nama tužnu vijest da nam naša draga učenica Jasmina odlazi iz škole. Kako bismo se na što bolji način oprostili od nje, u petak smo otišli na izlet na Goli otok.

Na Goli otok putovali smo dvama brodovima, jedan je vozio Petrin, a drugi Kiarin tata. Kada smo došli na Goli otok, Nikola Žic nam je ispričao nekoliko stvari o Golom otoku, a onda smo se uputili prema stanici gdje je po nas trebao doći vlakić za razgledavanje otoka. Vlakić je ubrzo došao po nas te smo se uputili u razgledavanje. Po putu smo vidjeli puno zanimljivih stvari kao samice, tvornice pločica, mjesto gdje su stražari spavali, dio zatvora okružen žicom i ostalo. Kada smo završili s razgledavanjem, čekali smo ručak.

Za ručak nam je Petrin tata kupio meso. Dok je meso i povrće bilo na roštilju, neki su se kupali, neki istraživali otok, a neki su u brodu igrali društvene igre i kartali.  Došlo je vrijeme ručka, roštilj je bio gotov. Svi smo se okupili i počeli jesti. Bilo je tu svega i ćevapa i pilećih ražnjića i svakojakog povrća. Nakon što smo se svi najeli, krenuli smo skupljati cvjetove smilja od kojih će Nikola raditi ulje. Kada smo ubrali cvijeće, opet smo se kupali i skakali u more. Osušili smo se i krenuli prema Puntu.

Kada smo svi sretno stigli, uputili smo se prema Medanama gdje smo do navečer bili na trampolinu i igrali igre. Jasmini smo za uspomenu na sedam godina, koje smo proveli zajedno, poklonili šalicu s našim slikama i fotografiju slike koju je ona crtala s Leom i Petrom. Tako smo se mi oprostili od naše drage Jasmine.

sedmaši i razrednica Sonja