Prva godina Književnog kluba

Kad se na jesen u polupraznoj knjižnici okupilo par zaljubljenika u čitanje, nismo mogli ni slutiti kako će se do kraja nastavne godine knjižnica pretvoriti u omiljeno okupljalište učenika cijele škole željnih čitanja, prelistavanja stripova i kuharica ili samo opuštanja u vrećama za sjedenje.

Koliko članovi novoosnovanog Književnog kluba vole čitanje svjedoči i termin naših sastanaka – srijedom u 7:15. Budući da članovi kluba sudjeluju u mnogim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, ovo je bilo jedino vrijeme kada se možemo okupiti i popričati o knjigama.

Prvih par sati smo jedni drugima predstavljali svoje omiljene knjige, raspravljali o novitetima u književnosti za djecu i mlade, a onda je na red došlo predstavljanje knjiga Krunoslava Mikulana. Zmaj ispod Staroga grada je prije par godina bio i jedan od naslova zastupljenih u natjecanju “Čitanjem do zvijezda”, a njegov nastavak Škola u opasnosti je još napetiji.

Dogovoreno je da ćemo u prvom polugodištu pročitati Zmaja ispod Staroga grada, a u drugom polugodištu njegov nastavak Škola u opasnosti. Druženje srijedom se nastavilo. Pričali smo o pročitanom, ali i izrađivali straničnike.

Za završni rad svaki je razred dobio svoj zadatak. U knjizi se stare legende isprepliću s modernom tehnologijom pa smo i mi posegnuli za digitalnim alatima. Petašice su napravile prezentaciju, šestašice digitalni poster, sedmaši digitalni strip, a osmašice su se potrudile snimiti video mamce za oba nastavka.

Na kraju nastavne godine počastili smo se sladoledom kod Jusufa pa mu ovom prilikom zahvaljujemo na “bonus kuglicama”.

O svakoj bismo knjizi mogli još puno toga napisati – od sadržaja do usporedbi sa školskim kolegama, ali nećemo vam ništa otkriti.

Neka vas priloženi završni radovi potaknu da uronite u fantastičan svijet međimurskih legendi i pozoja!

Književni klub