STEM show Krešimira Čanića

U četvrtak 17.11. u našu je školu prvi školski sat došao znanstvenik Krešimir Čanić koji je za učenike od 1. do 4. razreda naše škole u školskoj blagovaonici izveo STEM SHOW.

U 45 minuta izveo je puno različitih pokusa s jajima. U tim pokusima sudjelovali su i učenici. U prvom pokusu učili su da jaje pluta. Odabrao je nekoliko učenika pa je započelo natjecanje čije će jaje prije početi plutati, a da u čašu stave što manje soli. Drugi pokus je bio vezan uz vrtnju jaja. Jaje smo zavrtjeli i kad smo stavili prst na njega nastavilo se vrtjeti. Otkrio nam je kako razlikovati svježe od pokvarenog jaja. Onda je izveo pokus s 40 jaja na koja je stavio staklo, paket, kutiju i kantu za smeće i jaja nisu puknula. Zatim je na jaja stavio učenicu drugog razreda i pukla su samo dva jaja jer su bila veća od ostalih.

Nakon jaja izveli smo pokus s elektricitetom. Znanstvenik je donio aparat na koji su djeca stavljala ruke, a  kosa im se dizala u zrak.

Bilo je zabavno i uživali smo. Zahvaljujemo Školskoj knjizi na poklonjenom showu. Voljeli bismo gledati još ovako zanimljivih sadržaja.

Ema Butković i Franko Žic