Sudjelovali smo u akciji #obiteljnadar

Svake godine u ovo vrijeme aktivno smo uključeni u pripremu tradicionalnog božićno-novogodišnjeg koncerta u kojem neki pjevaju, neki glume, a neki pružaju podršku. Ove godine po prvi puta zbog epidemiološke situacije koncert neće biti održan pa tako nismo izrađivali ukrase i prikupljali novce za neku humanitarnu akciju.

Okolnosti su razumljive, ali to nije spriječilo nekoliko šestaša i vjeroučiteljicu da ipak održe humani duh Božića na životu i ove lude 2020. U srijedu navečer pokrenuta je akcija #obiteljnadar u kojoj se prikupljaju smartpnone uređaji koji su u funkciji za starije oboljele od covida koji će zbog bolesti blagdane morati provesti u bolnici. Prikupljenim će im uređajima biti omogućena video veza s njihovim obiteljima.

Učiteljica se umrežila s učenicima i javili su se šestaši Roko, Kiara i Noa. Skupilo se šest smartphona i nekoliko pari slušalica koje je učiteljica poslala u KB Sveti Duh i nadamo se da će biti od koristi jer je tijekom blagdana posebno teško biti odvojen od voljenih.

Potičemo vas da i vi pronađete neki sitni znak dobrote kojim ćete obojati ove neobične dane.

Posebnu zahvalu upućujemo Rokovoj mami za prikupljanje i odvoz mobitela 🙂

Ako još netko želi poslati mobitel koji ne koristi neka se javi vjeroučiteljici Martini za upute za slanje.