Učenici naše škole posjetili MareMundi

U ponedjeljak 20. lipnja osmaši, sedmaši i šestaši posjetili su ekološki institut MareMundi. Nakon mise koju smo proslavili u vrijeme prvog sata sa učiteljicama smo prošetali do novouređenog prostora ovog instituta.

Tamo nas je dočekao jedan od osnivača, g. Robert Hofrichter i sve nam predstavio. Vidjeli smo mali akvarij, terarij i lijepu modernu učionicu u kojoj nam je ispričao o velikom problemu s plastikom u morima i zagađenju općenito. Sada znamo da bismo trebali paziti kakvu odjeću i kreme kupujemo jer su često rađeni od puno loših tvari i plastike. Opet smo se prisjetili koja je važnost recikliranja i malih stvari koje također čine veliku promjenu kao npr. korištenje papirnatih vrećica i slamki umjesto plastičnih i slično. Jako je važno da se brinemo o našem okolišu, ipak imamo samo jedan planet za život.

Čuli smo i dosta zanimljivih činjenica o morskim organizmima te kako oni postaju sve nezdraviji za konzumiranje jer su puni plastike iz mora, osobito veće ribe i predatori kao tuna i morski pas koji se hrane puno manjim ribama. Naučili smo puno novoga i s obzirom da je institut njemački pa ga posjećuju učenici iz Njemačke i Austrije, bilo nam je posebno drago biti prva hrvatska grupa učenika koja ga je posjetila.

Paula Žic, 8. razred