Akcija čišćenja plaža i edukativna radionica

U petak 17.5.  se naša škola uključila u organiziranu akciju čišćenja vrbničkih plaža. 

Samom čišćenju prethodila je  edukativna radionica u školi za učenike razredne nastave u kojoj su naučili kako pravilno odlagati otpad, o procesu recikliranja kao i o štetnosti mikro plastike za život. Radionicu su nam održale djelatnice komunalnog društva Ponikve eko otok Krk te su nam uručili vreće i zaštitne rukavice za akciju čišćenja plaža.

Nastavi čitati

Završni projekt Treninga životnih vještina: Sudnica u 5. razredu

Usprkos mojim nastojanjima da završni projekt TŽV-a petaša PŠ Vrbnik bude jednostavan, konkretan, s jednom izabranom tematikom, koji će imati jasne ishode, zaključke i poruke, učenici su se odlučili za kompliciraniju varijantu koja će objediniti gotovo sve teme obrađene tijekom ove školske godine na satovima TŽV. Nastavi čitati

Čajanka

Učenice 6.r. i učiteljica Hrvatskoga jezika na satu su analizirale pjesme po izboru na malko neobičan način – uz čaj! Slijedeći upute projekta Čajanka, učenice i učiteljica su “dobile zadatak” da izaberu po jednu pjesmu te je na satu pročitaju, predstave te obrade na način da govore o vrsti, temi, formi, stilskim izražajnim sredstvima, motivima, stihu i rimi, mislima i poukama, dojmovima… Nastavi čitati

Predavanje i radionica u sklopu projekta OTOK u našoj školi

Učenici PŠ Vrbnik imali su priliku sudjelovati u intrigantnom interaktivnom predavanju pod nazivom “Homo sapiens – odakle dolazimo, gdje smo sada i kamo idemo”, koje je održao predavač Krešimir Čanić. Ovo zanimljivo predavanje pružilo im je uvid u evoluciju ljudske vrste kroz povijest, s fokusom na našu sadašnjost i budućnost. Na predavanju, učenici su također imali priliku upoznati robota pod nazivom Unitree te sudjelovati u pokusu s kreativnim alatom Makey Makey, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo i proširilo horizonte tehnoloških mogućnosti.

Nastavi čitati

Terenska nastava osmaša u Jasenovac, Brezovicu i Lonjsko polje

Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u okviru kurikuluma nastave povijesti osmog razreda, uz suradnju Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, Aktiva učitelja povijesti OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk, OŠ Malinska Dubašnica i OŠ Omišalj, 8. travnja 2024. organizirana je terenska nastava u Javnu ustanovu Spomen područja Jasenovac, Spomen park Brezovicu, Park prirode Lonjsko polje i selo roda Čigoč.

Nastavi čitati

Kodovi sigurnosti na vodi

Spasilačka služba Hrvatskog Crvenog križa održala je u našoj školi edukaciju za učenike trećeg i četvrtog razreda. U ponedjeljak 15. travnja 2024. godine voditelj Spasilačke službe Crvenog križa PGŽ, gospodin Ivan Uravić održao je predavanje. Trajalo je jedan školski sat, a održalo se u učionici trećeg razreda.

Nastavi čitati

Nagradni izlet u Zagreb

Učenici i učitelji mentori naše škole: Lola Milovčić, Dora Volarić, Luka Juko, Marta Lukarić, Anđela Toljanić, Lucija Šarinić te Mirela Sparožić, koji su se ove godine plasirali na županijska natjecanja i smotre, nagrađeni su jednodnevnim izletom u Zagreb. Tamo su prošle subote posjetili Hrvatsku radioteleviziju te Dane znanosti u zgradi Sveučilišta u Zagrebu.

Nastavi čitati