Javni poziv za prijavu djece školskih obveznika za školsku godinu 2022./23.

Pozivamo roditelje djece koji su školski obveznici za školsku godinu 2022./23. rođene od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2016. godine na obvezu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Prema planu upisa djece u prvi razred osnovne škole koje je donio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje u Primorsko-goranskoj županiji prijave za upis u prvi razred OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk bit će omogućene elektronskim putem

od 24. do 28. siječnja 2022. godine.

Nastavi čitati

Sretan Božić i nova 2022. godina!

Dragi učenici, roditelji i suradnici!

Želimo vam blagoslovljen Božić i 2022. godinu prepunu zdravlja, veselja i uspjeha! U staroj ostavite sve brige i tuge i u novu uđite veseli i optimistični.

Odmorite se za vrijeme predstojećih praznika i vidimo se svježi 10. siječnja u drugom polugodištu.

Do tada primite još jednom naše čestitke uz radove naših najmanjih informatičara, ali i uz tradicionalni, no ovog puta virtualni Božićno-novogodišnji koncert.

vaši učitelji

Nastavi čitati

Godina čitanja obilježena čitanjem i pripovijedanjem

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.

Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koju je Vlada usvojila 2017. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem. Jednako kao što čitanje doprinosi razvoju društva, tako i društvo treba omogućiti usvajanje i razvijanje čitateljskih navika i oblikovanje kompetentnih čitatelja. U tom smislu Nacionalna strategija poticanja čitanja Vlade Republike Hrvatske promiče čitanje kao osobitu društvenu vrijednost.

Nastavi čitati

Medni dan u prvom razredu

Školski medni dan je program koji se provodi u prvim razredima osnovnih škola. Obilježava se 7. prosinca na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Namjera je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije meda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Kroz ovaj program promovira se med lokalnih proizvođača koji nosi znak „MED HRVATSKIH PČELINJAKA“.

Naši prvašići na dar su dobili prigodne vrećice u kojima se nalazi poučni letak o medu i vrstama meda, slikovnicu „Pčelica Jelica i medo Edo“ te staklenku cvjetnog meda pakiranog u Nacionalnoj staklenki za med.

Nastavi čitati

Darovi sv. Nikole

Na dan 6. prosinca, slavi se jedan od najpopularnijih svetaca na svijetu, a njegovo ime je Sveti Nikola. Iako ga djeca najčešće povezuju s darovima koje pronalaze u svojim čizmicama te poznaju i Krampusa koji donosi šibe za zločestu djecu – znaju li tko je zapravo bio Sveti Nikola?

Nastavi čitati

Nove mjere od ponedjeljka 8. studenog

Dragi učenici i roditelji

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je u petak nove upute za rad u školama
Osim dosadašnjih uvjeta kada se nose maske, dodano je da su maske obvezne i u sljedećem situacijama:

  • za učenike od 1. do 4. razreda u vrijeme prolaska zajedničkim prostorijama odnosno u svim situacijama kada se miješaju učenici različitih razreda. Učenici od 1. do 4. razreda u učionicama ne nose maske
  • za učenike od 5. do 8. razreda tijekom cijelog boravka u školi i u učionici bez obzira koliki je razmak između učenika
  • za nastavnike i druge djelatnike škola kao i roditelje i druge odrasle osobe tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici. Iznimno cijepljeni učitelji razredne nastave kao i učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu.

Molimo vas da pročitate donesene upute te da ih se svi pridržavamo s ciljem sprječavanja i suzbijanja epidemije.

vaši učitelji

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021.-2022.

Organizacija nastave od sljedećeg tjedna

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da sukladno Odlukom Župana od ponedjeljka nastavu svi razredi prate prema modelu A dakle uživo u školi.

Podsjećamo da svakog jutra šaljemo statistiku učenika i djelatnika u samoizolaciji, pozitivnih na COVID 19 ili onih koji su upućeni na testiranje pa preventivno ostaju kod kuće. Stoga molimo roditelje da pravovremeno razrednicima javljaju promjene.

Vidimo se!

vaši učitelji

Odluka župana o provedbi nastave u OŠ u PGŽ (od 08.11.2021.)

Odluka o provedbi nastave 4. i 5. studenog 2021.

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da će se temeljem Odluke Župana o provedbi nastave 4. i 5. studenog nastava za učenike razredne nastave održavati prema modelu A (u školi), a za učenike predmetne nastave prema modelu C.

Svima vam želimo ugodan kratak jesenski odmor i pozivamo vas na odgovorno ponašanje kako bi se novi modeli nastave zadržali samo na ova dva dana.

vaši učitelji

Odluka o provedbi nastave 4. i 5. studenog 2021.

“Sigurno u školu s HAK-om”

U srijedu, 27.10. učenici prvog razreda sudjelovali su u prometno – edukativnoj akciji  „Sigurno u školu s HAK-om“  koju provodi Hrvatski autoklub u suradnji s djelatnicima MUP-a.
Akcija je vezana uz početak nove školske godine kada se veliki broj učenika prvih razreda po prvi puta pojavljuje u prometu kao samostalni sudionici prometnih zbivanja koja za njih predstavljaju novost i potencijalnu opasnost.

Nastavi čitati