Dobro nam došla El Musicante škola gitare!

Od ožujka u Krku s radom kreće poznata zagrebačka škola gitare El Musicante kao rezultat višegodišnje suradnje s lokalnom udrugom Kreativni Krk. Koliko će to značiti za lokalnu zajednicu prvenstveno djeci i mladima kojima je škola namijenjena govori i činjenica da je El Musicante početkom prošle godine imao upisan najveći broj polaznika od svih škola gitare u Zagrebu.

Čemu duguju takvu popularnost i što su došli ponuditi mladima na Krku saznali smo od osnivača škole i nekadašnjeg krčkog gimnazijalca Tomislava Šnidarića. “Popularnost je došla kako volimo reći usput jer  naša strast za muzikom i neumornost u radu s djecom nije mogla ostati neprepoznata. Djeci jednostavno nudimo puno više od učenja gitare, pregršt dodatnih sadržaja zbog kojeg škola gitare dobiva sasvim drugu dimenziju.”

I složit ćemo se oko toga jer na njihovoj stranici sve vrvi od videa i vijesti o aktivnostima koje provode. Tu ima spotova, nastupa, terenske nastave, rada u studiju, bendovskog muziciranja, a posebno u oči upada i koncept integrirane nastave koju škola provodi.

” Integrirana nastava je naš odgovor na izazove koje je pred nas stavili ova nesretna pandemija kojoj konačno naziremo kraj. Razvili smo usklađen nastavni sustav kojeg čine nastava uživo s profesorom, Virtualna učionica s videolekcijama te interaktivni priručnik s QR kodovima, a pridodamo li tome i komunikaciju s nastavnikom putem whats app aplikacije učinili smo sve da djeca mogu kontinuirano napredovati bez obzira na ograničenja kojima mogu biti izloženi.”-kaže nam Šnidarić.

Spomenimo da će se u Krku  El Musicante programi odvijati u prostoru udruge Kreativni krk iznad gradske tržnice koji već godinama funkcionira kao vrhunski studio. Svakako je odlična vijest da su upravo naši domaći dečki koji su se već dokazali sa svojim bendovima i organizacijom glazbenih programa (Prvomajski inkubator, Evo ti pa slušaj, Tramonto…) doveli El Musicante u naš grad i tako mlađem naraštaju pružili priliku da odrastaju s glazbom i nastave njihovim stazama.

Za sve informacije o upisima nazovite broj 092 3319 441 ili kliknite ovdje.

Odgovori