I u 2020. naše masline urodile lijepim plodovima

Jesen je vrijeme u godini kada beremo razne plodove. Za primorski kraj karakteristične su masline. U okružju naše škole imamo dva stabla maslina, a u utorak 22. listopada 2020. krenuli smo u berbu ovogodišnjeg uroda.

Na poziv učenika osmog razreda stigla je u berbu i nedavno umirovljena učiteljica matematike Ljubica Matanić, koja je godinama bila glavni pokretač ove naše školske jesenske akcije. Nakon što su berači namjestili mrežu za branje maslina te uzeli vreće i grablje krenuli su s berbom. Učenici su uživali u aktivnostima na svježem zraku i druženju s učiteljicom. Potkraj drugog školskog sata pridružili su im se učenici sedmog razreda s učiteljicom Lucijom Šarinić. Svi učenici su složno pomagali u berbi i slušali savjete učitelja poštujući epidemiološke mjere, a pridružile su im se i učiteljice Mira Katunar te Ana Matanić.

Procjenjuje se da je ubrano oko 25 kg maslina koje će učiteljica Ljubica odvesti u uljaru. Maslinovo ulje koristit će se, kao i prethodnih godina, za pripremu hrane u školskoj kuhinji, a jedan dio ćemo flaširati u bočice koje će nositi etiketu Ekoškole „Fran Krsto Frankopan“ Krk Područna škola Vrbnik.

Klara Kovačević, 8.r.

Odgovori