Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj su se školi obilježavali u razdoblju od 12. do 16. listopada. S obzirom na novonastalu situaciju i niz epidemioloških mjera koje je škola dužna provoditi, Dan kruha nije obilježen u školi kao proteklih godina. Umjesto školske priredbe u holu škole, župnikova blagoslova kruha i plodova zemlje te prijašnjih susreta u školskoj blagovaonici gdje su učenici zajedno s učiteljima, roditeljima i gospođom Katicom Kovačević izrađivali šurlice koje bi kasnije uz gulaš kuhara Franje slasno i pojeli, ove se školske godine sve preselilo u razrede naše školske zgrade gdje su učenici sa svojim razrednicima obilježili Dane kruha i plodova zemlje.

Učenici i učitelji bili su iznimno vrijedni te su izrađivali razne slane i slatke poslastice. Učionice i hodnici promijenili su svoje ruho i ukrašeni su hortezijama, lozom, tikvama, ukrasnim tikvicama, planikom, maslinama, kestenima, šipkom, narom, kruškama, jabukama, mandarinama, dunjama te sjemenkama i ostalim proizvodima nastalim iz njihove preradbe. Škola je mirisala po kolačima, raznim sortama kruha te slatkim i slanim kiflicama. Nakon puno truda učenici su i kušali izrađene poslastice tj. svojih ruku djelo.

Zahvaljujemo i roditeljima koji su kao i uvijek diskretno, ali vrijedno, putem svoje djece sudjelovali u ovom obilježavanju i nadamo se da ćemo se opet, kad ova novonastala situacija prođe, naći u školskoj blagovaonici te uz razgovor i pjesmu uživati u izradi šurlica i njihovoj degustaciji.

učitelji PŠ Vrbnik

Odgovori