Proglašeni najbolji sportaši PGŽ u 2017. godini

U Domu kulture Matija Mažić u Bakru održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2017. godinu po izboru Zajednice sportova PGŽ. Proglašenju najuspješnijih sportaša PGŽ nazočili su Župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Valerij Jurešić, predsjednik Odbora za sport i tehničku kulturu Dejan Caput te ostali uzvanici i suradnici, sportski prijatelji.

Podijeljene su nagrade za 19 pojedinačnih te 12 ekipnih ostvarenja iz 20 sportova u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, najboljim momčadima i pojedincima te u kategoriji sportaša s invaliditetom. Također, proglašena su najbolja školska sportska društva PGŽ u 2017. godini, najuspješniji sportski djelatnici i uručene su nagrade za životno djelo. Podijeljene su nagrade za 19 pojedinačnih te 12 ekipnih ostvarenja iz 20 sportova.
Nagradu za najuspješnije školsko sportsko društvo osnovnih škola dobila je Osnovna škola „Fran Krsto Frankopan“ Krk, Školsko sportsko društvo “Frankopan”.

Priznanje smo dobili u prvom redu kao prvaci Županije u sportovima judo i atletika, odnosno za 3 plasmana na državno prvenstvo školskih sportskih društava:

– judo Ž (1.-8.r.) 》3. mjesto na državnom

– judo M (1.-8.r.) 》7. mjesto na državnom

– atletika Ž (5.-8.r.) 》 12. mjesto na državnom

te za jedan plasman na poluzavršnicu državnog prvenstva ŠSD – košarka Ž.

Također, osvojili smo  2 prva mjesta te postali prvaci Županije u Školskoj atletskoj ligi u konkurenciji učenika 7. i 8. razreda te učenica 7. i 8. razreda.

Posebno priznanje uručeno kadetkinji Lari Nenadić, članici Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja, učenici 7. razreda PŠ Vrh.