Nikolinjski izlet

U utorak 6. prosinca na Svetog Nikolu u 6.30 ujutro krenuli smo s učenicima PŠ Punat na jednodnevni izlet u Zagreb. Pratili su nas razrednici PŠ Punat te naša razrednica Maria Elena.

Čim smo stigli u Zagreb, posjetili smo zgradu Hrvatskog Sabora podijeljeni u dvije skupine. Kratko smo prisustvovali zasjedanju, a potom razgledali prostor Sabora. Upoznali smo i neke zastupnike koji su nam govorili o promjenama koje će se uskoro dogoditi u osnovnim školama (npr. besplatni obroci), a zastupnica naše županije odgovarala nam je strpljivo na sva postavljena pitanja koja su nas zanimala.

Zatim smo posjetili Zoološki vrt gdje smo najprije imali predavanje o životinjama, potom ručak u restoranu Kod morskog lava, a onda i slobodno vrijeme za razgledavanje i upoznavanje sa zanimljivim stanovnicima koji u ovom zoološkom vrtu borave.

Slijedilo je opet razdvajanje u dvije skupine. Prva skupina s klizačima (tj. onim učenicima koji su namjeravali klizati) išla je u Muzej iluzija dok je druga skupina šetala Tunelom Grič. Potom je prva skupina otišla na klizanje, a druga u Muzej iluzija. Neki su se nespretni klizači uspjeli klizajući i malo ozlijediti. Druga je skupina nakon izlaska iz Muzeja iluzija prošetala i uživala u adventskim čarima oko klizališta.

Kad smo se svi ponovno okupili, krenuli smo autobusom prema trgovačkom centru Arena. Tamo smo imali sat vremena za kupovanje i razgledavanje. U 19 sati krenuli smo prema otoku Krku uz zaustavljanje u Ravnoj Gori gdje smo po drugi put uživali u malo snijega i zimskim radostima.

Martina Sabljić i Lola Milovčić, 6.r.

 

Odgovori