Rita – pobjednica Kupa Hrvatske

Od 01.-03.09. 2023. u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud Split sudjelovala sam na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina. Jedrilo je sveukupno 97 djece. Uz povoljne vremenske uvjete odjedrili smo 5 plovova. Malo sam se namučila jer na jugu hrvatske pušu drugačije vjetrovi nego tu kod nas. Puhao je maestral oko 12 čvorova, a na trenutke i refuli do 15 čvorova. Na kraju sam uspješno završila svih 5 plovova. Na ovoj regati osvojila sam naslov pobjednice Kupa Hrvatske za koje su se bodovale sve kriterijske regate u sezoni 2022./2023.godine.

Vikend poslije, od 07.-10.09.2023.godine opet smo išli u Split na regatu gdje se odvijalo Prvenstvo Hrvatske do 16 godina za klasu Optimist u organizaciji Jedriličarskog kluba Mornar. Na toj regati sudjelovalo je 152 natjecatelja iz cijele hrvatske. Konkurencija je bila dosta jaka jer sudjeluju svi najbolji optimisti iz naše države. Kroz ta 4 dana odjedrili smo 10 plovova. Bilo je jako zahtjevno jer smo svaki dan bili na moru po 6-7 sati. Nakon drugog dana jedrenja upala sam u zlatnu skupinu, što znači da sam bila unutar 70 najboljih jedriličara. U toj skupini su bile samo tri jedriličarke do 12 godina, među kojima sam bila i ja. Na kraju sam osvojila brončanu medalju u svojoj kategoriji. Bila sam jako sretna jer sam ostvarila jako dobar rezultat s obzirom na jaku konkurenciju.

Idući vikend me čeka regata u Crikvenici i do kraja godine još 8 regata. Jako volim ovaj sport i radujem se svim zajedničkim druženjima i putovanjima s mojim prijateljima iz kluba. Trudit ću se i dalje vrijedno trenirati i uživati u jedrenju kao i do sada.

Rita Lukarić, 4. razred

Odgovori