A šta da radim kad odlaze nam oni… osmaši generacija 2021./22.

Došao je i taj veliki dan! Zadnji dan je uspješno odrađen i proslavljen 21.6.2022. uz veselje, pjesmu i potpisivanje majica, popodnevno kupanje te večernju manjažu na Kelku.

Ali dan priredbe i podjele svjedodžbi, nagrada i pohvalnica bio je mnogo zahtjevniji. Uz stručno vodstvo učiteljice glazbenog  Željke, knjižničarke Irene i razrednice Ane, osmaši su uvježbavali nastup čak dva tjedna ranije. Bilo im je teško dolaziti u školu nakon „Zadnjeg dana“, ali su se ipak potrudili i ostvarili izvrsne rezultate.

U novoj školskoj dvorani 8. 7. 2022. u večernjim satima okupili su se roditelji, poneki prijatelji, braća, sestre i učitelji. Program su izvrsno vodili uvijek nasmijana Ivana i veseli Rino tako da je atmosfera bila opuštena. Započeli su s prozivanjem svakog učenika pa opisom njihovog osmoljetnog školovanja kroz tekst Eme Lukarić koji je čitala Marija Brusić. Nakon teksta uslijedio je i filmić koji je prezentirao Emin tekst. Zatim su se prigodnim cvijetom zahvalili svim učiteljima i tehničkom osoblju za pažnju, znanje i brigu kroz sve ove godine. Razrednice Ljubica i Ana Matanić nakon cvijeta dobile su i poklone te održale kratke govore ili „upute za budućnost“. Potom su Ivana i Rino pročitali nekoliko šaljivih stihova o svakom učeniku nakon kojih je  razrednica uručila svjedodžbu i ponekima pohvalnice. No to nije bilo sve jer u ovom je razredu bilo i nagrađenih polaznika županijskog natjecanja te učenika koji su svih osam godina prošli s odličnim uspjehom. Za te nagrade pobrinula se općina pa je načelnik Dragan Zahija dodijelio prekrasne knjige uz prigodne čestitke i govor. Naposljetku čitav je razred zapjevao Azrinu pjesmu „A šta da radim ( kad odu prijatelji moji.. )“ opraštajući se na taj način jedni od drugih uz gitarsku pratnju učiteljice Željke Komlenac. Prije samog odlaska i čašćenja kolačima i tortom u blagovaoni pozdravljeni smo uz zvuke sopela naših sopci Jana i Franka. Malo je reći da će ova

osebujna generacija uz sve svoje nestašluke ipak faliti u našoj školi. Neka im je sretno daljnje školovanje i život.

Razrednica 8.raz. Ana Matanić

Odgovori