„Čudesna, zelena i plava. Primorsko-goranska županija“

Povodom 30. obljetnice Primorsko-goranske županije, u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja otvorena je izložba učenika i učenica osnovnih škola „Čudesna, zelena i plava. Primorsko-goranska županija“.

„Trideset godina Primorsko-goranske županije bila je prilika da na različite načine proslavimo, ali i educiramo djecu o našoj županiji, svim njezinim ljepotama i posebnostima, da ju pobliže upoznaju i dodatno zavole. Danas svjedočimo sjajnim djelima naših najmlađih. Svjesni smo ljepote županije, a na ovoj izložbi u to se možemo i dodatno uvjeriti“, izjavio je župan Zlatko Komadina prilikom otvorenja dok su učenici razigrano, ali i ponosno tragali za svojim izloženim umjetničkim radovima.

Likovna rješenja pristigla su na Javni poziv osnovnim školama u 2022. godini. Dio radova zastupljen je u tematskom kalendaru i promotivnim materijalima Županije za 2023. godinu, dok su svi radovi izloženi na ovoj, skupnoj izložbi.

Učenicima, školama i učiteljima na trudu i angažmanu zahvalio je župan Zlatko Komadina uručivanjem zahvalnica, a otvorenju izložbe prisustvovala je i zamjenica župana Marina Medarić te načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić. 

Zahvalnice za našu školu je preuzeo ravnatelj Serđo Samblić.

Za sve one koji žele pogledati radove, izložba ostaje otvorena do 30. travnja 2023. godine, a moguće ju je razgledati u terminama: ponedjeljak od 9 do 16 sati, od utorka do subote od 9 do 20 sati te u nedjelju od 9 do 13 sati.

https://www.pgz.hr/objave/cudesna-zeleno-plava-videna-ocima-najmladih/

Izvor: https://www.pgz.hr/

Odgovori