Europski tjedan programiranja u PŠ Vrbnik od 18. do 24. listopada

Europa poboljšava digitalne vještine svojih građana – sedmo izdanje Europskog tjedna programiranja održavalo se ove godine od 9. do 24. listopada 2021. Cilj je inicijative pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje i povećati vidljivost programiranja.

U okviru inicijative Europski tjedan programiranja od 2013. organizirano je na desetke tisuća događanja posvećenih programiranju u više od 50 zemalja u Europi i izvan nje.

Ove godine 14. listopada prijavom na europski tjedan programiranja, a odobravanjem aktivnosti, naša je škola uvrštena na zemljovid na web- stranici codeweek.eu

U školi su sudjelovali učenici od 2. I 4. razreda i učenici od 5. do 8. razreda. Planirane su bile dvije aktivnosti: Blockly i Kodu Gamelab.  Blockly nam je služio kao „zagrijavanje“ i učenje osnovne logike programiranja pomoću blokova naredbi, dok je Kodu otvorio vidike kako stvoriti svoj vlastiti svijet, likove, priču i programirati pravu mini igru na računalu.

Učenici nisu krili svoje oduševljenje i ponos sa svojim radovima, a sudeći prema radovima među učenicima veliki je broj pravih kreativaca, a možda i uspješnih budućih programera.

Prosudite sami u ovom kratkom video materijalu.

Bravo svi!

učiteljica Klaudija

Odgovori