Obilježili smo Dan škole

Dan škole tradicionalno smo proslavili boravkom i druženjem u prirodi, a kako smo se proveli pročitajte i pogledajte u našim izvješćima…

Osnovna škola “Fran Krsto Frankopan” Vrbnik svake godine obilježava Dan škole pa smo ga tako obilježili i ove godine.

Dana 29. 4. 2022. godine okupili smo se u školi i krenuli na Kozicu. Na Kozici smo bojali oblutke i pričali. Zatim smo se prošetali do Zgribnice. Tamo smo marendali hamburgere. Igrali smo se, a zatim natjecali u potezanja konopa, skakanju u vrećama i nošenju jaja na žlici.

Kada smo završili igre, bili smo umorni, ali sretni. Veseli i zadovoljni vratili smo se kući. Bio je to jedan lijepi i ugodan dan.

Dora Volarić i Anđela Toljanić, 4.razred

Naša škola 30. travnja slavi Dan škole jer ona nosi ime po Franu Krsti Frankopanu pa obilježavamo pogibiju Zrinskog i Frankopana.

Mi smo taj dan obilježili u petak, 29. 4.  kada su stariji razredi u 8.15 krenuli na Potovošće u pratnji učiteljica Marie Elene Brusić, Lucije  Šarinić, Ane Matanić i Klaudije Topić Matković. Lijepo sunčano vrijeme, ali i lagani burin bili su pogodni za pješačenje. Putem smo slušali glazbu, pričali, a neki su i brali šparoge. Dolaskom na Potovošće napravili smo dva priručna roštilja na kojima su učiteljica Maria Elena i naš vrijedni Rino Juranić ispekli pljeskavice. Kuhar Franjo pripremio je u školskoj kuhinji pakete po razredima. Također smo imali sokove, peciva i razno povrće za hamburgere, a nije izostalo ni meso i grickalice u vlastitom aranžmanu. Ponijeli smo različite društvene igre. Nakon obilne marende, pohrlili smo na plažu, a najhrabriji su ugazili nogama u more. Ondje je razrednica fotografirala nas osmaše, a isprobali smo i mnoge selfije. Uz negodovanje i gunđanje, ipak smo se pokrenuli natrag prema Vrbniku.

Dan je bio uzbudljiv i ispunjen razonodom i voljeli bismo imati više ovakve terenske nastave.

Ema Lukarić, 8. razred

Odgovori