Pisma gradonačelniku

Krk, 2.3.2021.

Poštovani gradonačelniče!

Svoje sam učenike ovih dana učila o načinu na koji radi Gradska uprava, kako se demokratskim putem mogu rješavati problemi i o elektroničkoj pošti. Učenici su dobili zadatak da napišu pismo Vama, gradonačelniku našega grada i da Vam iznesu neke od svojih zamisli.

Iskreno se nadam da ćete naći vremena da pročitate njihove radove. Između mnoštva izvrsnih pisama odabrala sam ova tri, kako Vas ne bih previše opteretila. Posebno bi nas veselilo kada biste im i odgovorili jer u ovo neobično vrijeme ne smijemo ići na terensku nastavu, izlete i ne smijemo  Vam doći u posjet, kako smo to radili prije. 

Srdačno Vas pozdravljaju učenici 3. a 

i učiteljica Margita Justinić

Krk, 2.3.2021.

Poštovani gradonačelniče!

U školi smo učili o ulozi gradonačelnika u životu našeg grada.

Budući da Vi odlučujete o izgradnji dječjih igrališta, vrtića i škola htjela bih Vas zamoliti za novo igralište. Živim u Ulici sv. Ivana gdje ima mnogo djece. Ako se želimo igrati na dječjem igralištu, moramo dugo hodati ili nas voze roditelji. Našom ulicom prolaze brojni auti često vozeći velikom brzinom.

Molim Vas da predložite izgradnju dječjeg igrališta i prometne promjene koje će nas zaštititi.

Srdačan pozdrav,

Anja Tomac

 

Krk, 2.3.2021.

Poštovani gradonačelniče!

U školi smo učili kako pisati pismo, pa sam ja odlučila da i Vama napišem jedno.

Ovim putem bih htjela izraziti svoje zadovoljstvo našom osnovnom školom i školskom dvoranom. Stvarno je sreća ići u ovako lijepo osmišljenu i uređenu školu, a isto tako igrati tjelesni i trenirati atletiku u modernoj sportskoj dvorani. 

Nažalost, što se tiče dolaska i odlaska u školu pješke, tu Vam moram izraziti svoje veliko nezadovoljstvo. Sigurna sam da ste već puno puta upozoreni na ovaj problem ali isto tako vjerujem da će se pronaći rješenje postavljanja nogostupa u blizini škole kako bismo mi djeca, bez straha od prometa dolazili i odlazili u nju.

Ja bih Vam htjela predložiti jednu ideju koja mi je pala napamet, a ne zahtijeva puno posla oko toga, a to je nabavka novih lopti za TZK. Ove koje imamo jako su trošne i loše i sigurna sam da bismo s novima s a puno većim zadovoljstvom igrali TZK i ostvarili puno bolje rezultate.

Za kraj, iskoristit ću priliku i zahvaliti Vam na novčanoj pomoći i na prostoru za glazbenu školu, koju također pohađam, te se nadam da ćete posjetiti jedan od naših budućih koncerata da vidite kako napreduju mali glazbenici Vašega  grada.

Srdačan pozdrav,

Frana Oršić, 3. a razred

 

Krk, 2.3.2021.

Poštovani gradonačelniče Grada Krka!

Ovo Vam pismo pišem da bih Vam izjavio sa čime sam osobno zadovoljan u gradu Krku, asa čime nisam.

Škola koju pohađam, OŠ „Fran Krsto Frankopan“ je jako lijepa, vesela zbog šarenih boja. Dvorana je izvana vrlo zgodno napravljena. Zadovoljan sam što su dječja igrališta uvijek čista i uredna , a i sprave nisu nikad razbijene.

Pošto sam ja ljubitelj video igrica, predlažem da se u novom multimedijalnom centru na Kamplinu napravi i manji gaming centar. Unutar centra bi trebalo biti oko 20 mjesta. Oprema: 20 Play Stationa 5, 20 Play Station controlera, 20 stolica i stolova, 20 slušalica i tipkovnica i miševa.Ta vrsta opreme je potrebna da bi se tamo zabavili a i nešto naučili. Na primjer: programirati, programirati i izrađivati robote, snimati i editirati video zapise, 3d printanje…

Volio bih Vam moj prijedlog objasniti osobno, pa Vas molim za termin sastanka.

Srdačan pozdrav,

Viktor Popović

091 6051 096

3.a razred OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk

 

Odgovor Gradonačelnika